Maak gratis kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten.
Maak gratis kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten. (Foto: ViB)

Maak kennis met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten

Sport

Voor Vlaardingers die weinig ervaring hebben met bewegen, die na een lange tijd weer willen gaan bewegen of mensen met fysieke en/of mentale klachten, is de stap om te gaan bewegen vaak erg groot. Welke activiteit past bij mij? Kan ik dat wel? Is mijn conditie wel goed genoeg? Of durf ik dat wel alleen?

Dankzij een bijdrage vanuit het Vlaardings Sportakkoord kunnen Vlaardingers gratis kennismaken met verschillende laagdrempelige sport- en beweegactiviteiten. Het programma duurt ongeveer acht weken. Onder begeleiding van de buurtsportcoach worden er tien verschillende sport- en beweegaanbieders bezocht. De ene week gaan de deelnemers bijvoorbeeld Jeu de Boulen bij Jeu de Boules vereniging JBC Vlaardingen en de andere week gaan ze bijvoorbeeld tennissen bij tennisvereniging VLTC. De lessen vinden steeds plaats op een andere dag, tijd en locatie.
Volgens Buurtsportcoach Lucia kan iedereen aan dit programma meedoen op zijn of haar eigen niveau: “Je doet wat je kan en als het niet gaat dan doe je een eenvoudigere oefening of je stopt even. De deelnemers kunnen dit zelf aangeven. Het programma start met twee keer sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Dit doen we bewust zodat iedereen rustig kan starten met wat oefeningen. Deelnemers die fysieke klachten hebben kunnen dan advies vragen aan de fysiotherapeut.”

Tevreden

“Na acht weken hebben we alle deelnemers uit de eerste groep gevraagd wat deelname aan dit programma hen heeft opgeleverd. Daarop kregen we veel positieve reacties: ‘Ik ben een super leuke ervaring en een vriendin rijker, ik heb duidelijk beeld over mogelijkheden en ik heb een gemakkelijker keuze kunnen maken in hoe ik meer wil bewegen. Ik heb een bredere kijk op sport in Vlaardingen en heb meer sociale contacten’, aldus verschillende deelnemers. Zo vertelt een andere deelnemer: ‘Spierpijn heb ik zeker. Maar het was erg goed. En op een rustige locatie. Vooralsnog is het een heel goed initiatief, dit begeleid sporten. Ik ben blij dat ik me opgegeven heb!”
Buurtsportcoach Lucia is er trots op dat de deelnemers zo tevreden zijn over het traject en zo goed mee hebben gedaan: “Dat is toch geweldig en vooral ook een compliment aan de sport- en beweegaanbieders die de kennismakingslessen verzorgen!”

Structureel bewegen

De buurtsportcoach begeleidt deelnemers na afloop bij het maken van een keuze tussen de verschillende activiteiten. Op die manier verbindt de buurtsportcoach de deelnemers met de Vlaardingse sport- en beweegaanbieders waar zij structureel kunnen blijven bewegen. ‘Dit is belangrijk, want bewegen is gezond, je voelt je er fitter door en het zorgt voor sociale contacten en plezier.’

Deelname aan deze sport- en beweegactiviteiten is gratis. Op zaterdag 27 augustus 2022 start groep 3. Aanmelden kan t/m donderdag 25 augustus 2022. ‘Indien je liever later in het jaar wil deelnemen dan kun je je via het aanmeldformulier alvast aanmelden voor groep 4. Deze groep start in week 44.’ Het programma voor deze groep wordt eind september via de website bekend gemaakt. Ga voor meer informatie en om aan te melden naar: www.stichtingvib.nl/laagdrempelig

Vragen

Vragen? E-mail naar Lucia van der Laarse, buurtsportcoach Zorg bij Vlaardingen in Beweging (ViB): lucia@stichtingvib.nl.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
‘Dit is echt een heel goede lichting’ Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. steunt burgerinitiatieven Algemeen 24 sep, 12:34
Afbeelding
Gezamenlijke inspiratiebijeenkomst Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Jeugdeducatiefonds Algemeen 23 sep, 14:23
Afbeelding
Populaire kinderboek ‘Ik zou wel een kindje lusten’ in het theater Algemeen 23 sep, 13:50
Afbeelding
Vijftig gelukkige inwoners van Vlaardingen jagen op miljoenen in Miljoenenjacht Algemeen 23 sep, 12:34
Afbeelding
Officiële opening nieuwe dierenweide Zonnehuisgroep Algemeen 23 sep, 10:16
Afbeelding
Stroomopwaarts start met Collectief Schuldregelen Algemeen 23 sep, 10:03
Afbeelding
Runderwandeling met Broekpoldergidsen Algemeen 23 sep, 09:23
Afbeelding
Parkinson-patiënt Jan van Hasselt fietst ruim 35 duizend euro bijeen Algemeen 23 sep, 09:15
Afbeelding
Ruwhel & De Bigi Blues Band in De Kroepoekfabriek Algemeen 22 sep, 15:47
Afbeelding
College investeert in de stad Algemeen 22 sep, 15:00
Afbeelding
Muziekkorps Leger des Heils altijd dienstbaar aan kerk en maatschappij Algemeen 22 sep, 12:34
Afbeelding
De Grote Clubactie 2022: 16 clubs doen mee in Vlaardingen Algemeen 22 sep, 11:53
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief