VFC/za kaapt winst in beladen derby

Sport
Uiteraard ging er zo af en toe een speler tegen de grasmat. Het tekende de strijdlust waarmee beide clubs voor de winst gingen. (Foto: UWM/gsv)
Uiteraard ging er zo af en toe een speler tegen de grasmat. Het tekende de strijdlust waarmee beide clubs voor de winst gingen. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Nooit eerder stonden VFC/za en CWO voor een competitiewedstrijd tegenover elkaar. Een klassieker was de confrontatie dus niet. Het had het er wel alle kenmerken van. Wat een sfeer en beleving langs en wat een passie en inzet op het kunstgras. De Kwekkers wonnen, al dan niet terecht, met 1-0.

DOOR GERARD S. VERVER

Het is makkelijk praten wanneer je met drie punten op zak de feestvierende aanhang op vak T dansend aanspoort om nog een toontje hoger te zingen. Op de keper beschouwd had CWO echter op zijn minst de gelijkmaker en een punt verdiend. Dat vond ook VFC’s Najim Nasri, die met collega Bas van Loenen de lijntjes uitzette en het muntje naar de voor hen goede kant zag vallen. “Weet je, we waren dit seizoen in nogal wat wedstrijden de betere, maar werden daarvoor niet beloond. Vandaag zette CWO de toon, waren wij de mindere en winnen we toch.”

Zo zag CWO’s Jeff Stans het ook. “Wij maakten het spel, waren aanvallend en verdedigend de bovenliggende partij. Toch scoren we niet, hoewel we er na de rust met een bal op paal en eentje net naast dichtbij waren. Zo verliezen is niet leuk, maar doet geen pijn. Ik heb de jongens gezegd, dat ik trots was over de manier waarop ze speelden en VFC zeker in de eerste helft onze wil oplegden. Als we de 0-1 hadden gemaakt dan was, want VFC lag op omvallen, het 0-2 of 0-3 geworden.” 

Wellicht werd dat voorkomen door de aangepaste strategie van de thuisclub. “Om vooruit meer druk te zetten, want daar ontbrak het voor de rust aan, hebben we een verdediger ingewisseld voor een aanvaller (Wouter Brouwer, die de assist gaf waaruit Nino Netten de enige treffer scoorde, red.) en zijn man-op-man gaan spelen. En hebben dan het geluk, dat CWO twee mega-kansen aan zich voorbij laat gaan.”