Nieuwe voetbalfusie in de steigers

Sport
Deze clubnamen zouden wel eens, als de fusie er komt,  verleden tijd kunnen worden. (Foto's: UWM/gsv)
Deze clubnamen zouden wel eens, als de fusie er komt, verleden tijd kunnen worden. (Foto's: UWM/gsv)

Vanuit het stadhuis werd er jaren geleden al op aangedrongen. Cion speelde aan de Marathonweg en moest het veld ruimen. “Ga samen met Deltasport”, was het advies. “Nooit niet”, klonk in 2014 vastberaden, waarna de één bij de ander ging inwonen.

De clubgebouwbrand lijkt de clubs toch in elkaars armen te drijven. Beide partijen hebben op vorige week gehouden ledenvergaderingen van de achterban toestemming kregen om “oriënterend” met elkaar in gesprek te gaan. De leden van Deltasport, dat met Koen Smets een nieuwe voorzitter kreeg, stemden er woensdag mee in. Die van Cion twee dagen later. Opmerkelijk is, dat het voorstel om met Cion te gaan praten door leden bij het bestuur is aangekaart. Ook daar werd, net als Cion al deed, vastgesteld, dat de afbouw van de nieuwbouw behoorlijk in de papieren zou gaan lopen. “Voor een vouwwand, die de twee kantines moet scheiden, ben je al gauw vele duizenden euro’s kw3ijt”, weet aftredend voorzitter Peter Plank. En dan moet iedere club ook nog zelf een keuken en bar bouwen. Deltasport heeft een fusiecommissie van drie personen geformeerd. 

Bij Cion was de opkomst erg groot. “Dat zijn veelal mondige mensen, die het hart op de tong hebben”, weet Sebas Verburgh. “Het leverde een goede discussie op. Ze hebben ook een klein hartje en onze roep om meer vrijwilligers goed ingevuld.” Het onderwerp ‘praten met Deltasport’ kreeg unanieme steun. De clubs hopen daarmee ook te scoren op het stadhuis, zodat ze wellicht voor de afwerking van de nieuwbouw wat meer zaken voor elkaar krijgen. In beide kampen heerst het besef, dat haast geboden is. “Half februari levert de aannemer het gebouw op”, aldus Verburgh. “Dan moeten we zelf aan de slag en weten of we dat samen of apart doen. We gaan het gesprek aan. Het is dan aan de leden om ja-of-nee te zeggen”