VFC/zo brak met een gewoonte

Sport

Hij kwam, zag en scoorde. Met zes doelpunten hielp Bram van Rij mee aan VFC’s meest succesrijke competitiestart sinds jaren. Daaraan had zelfs een periode gekoppeld kunnen worden ware het niet dat de zondagvoetballers in het beslissende duel tegen Beek Vooruit de eerste nederlaag leden en met 1-4 pijnlijk onderuit gingen.

“Iedereen baalde behoorlijk en ik wel het meest”, beschrijft de 22-jarige, telg uit een oer-VFC-geslacht, het gevoel. Zijn puur aanvallende rol in de formatie van trainer Joren Tromp, waarin hij terecht kwam nadat hij eerst twee seizoenen bij de zaterdag had gespeeld, is inmiddels ingeruild voor de nummer-10 positie.

TOPSCORER

1. Hermes DVS 32 doelpunten

2. DVO’32 27

3. PPSC 26

4. HBSS/za 25

---------------------------------------------

 “De trainer vond, en daar had ik vertrouwen in, dat ik op die plek beter tot mijn recht zou komen en een betere voetballer kan worden. Neemt niet weg, dat ik toch wel blijf proberen om zo af en toe een doelpuntje mee te nemen”.

Al jarenlang maakte de zondag er een gewoonte van om tot aan de winterstop het bivak diep in het rechterrijtje op te slaan en daarna de weg omhoog te vinden. Daarmee werd nu gebroken. “Onze focus is nu duidelijk gericht op een beter resultaat dan in voorgaande jaren. Die stap hebben we met zijn allen, ondanks het missen van de periode, gemaakt.” Ook voor zichzelf ziet hij progressie. Zaterdagavond verloor VFC met 3-1 van koploper RBC en de Vlaardingse treffer was van, jawel, Bram van Rij.