Twist brengt koploper tot wanhoop

Sport
Twist creëerde veel kansen, maar kwam een doelpunt tekort om tegen koploper Velo 3 voor een verrassing te zorgen. .(Foto: UWM/gsv)
Twist creëerde veel kansen, maar kwam een doelpunt tekort om tegen koploper Velo 3 voor een verrassing te zorgen. .(Foto: UWM/gsv)

Handballers moeten tegen stootje kunnen. Dat bleek gisteren maar weer eens in de blaashal van Twist waar de thuisclub koploper Velo 3 op bezoek kreeg. De Westlandse meiden hielden stevig huis en de Vlaardingsen kranig stand. Winst leverde het niet op (14-15), wel irritatie en de waardering van het thuispubliek.

“We wisten, dat we het zwaar zouden krijgen”, kijkt trainer Bert Donker op de door de bezoekers uitgelokte ‘veldslag’ terug. “De meiden hebben het door een superinzet verschrikkelijk goed gedaan en veel kansen gecreëerd. Alleen misten ze net het stukje geluk dat nodig is om voorbij Velo te komen. Maar we kunnen met opgeheven hoofd op weg naar de volgende wedstrijden.” Hij zei het niet, maar straalde wel uit, dat “zijn meiden met deze passie en in deze vorm de hele wereld aan kunnen”.

Donker is aan zijn eerste jaar aan de Claudius Civilislaan bezig en vond een team, dat een collectief vormt maar nog niet de sterren van de hemel speelde. “Daar moest lijn in gebracht worden en daar zijn we druk mee bezig. Dat werkt en de progressie zie je elke week terug. Ze pakken het spelletje, dat ik wil spelen, gretig op en voeren de opdrachten, die ze meekrijgen, netjes uit. Vandaag laten ze dat ook weer zien, maar komen dan als het op scoren aankomt net iets te kort.”

In zijn analyse merkt hij dan ook op, dat het verschil met de ploegen in de kopgroep vooral gemaakt wordt door een tekort aan aanvallend rendement. “Als je tegen de kopgroep aan wilt leunen of er deel van wil zijn, moet dat omhoog. We zijn, blijkt vandaag tegen Velo niet de mindere, brengen de tegenstander tot wanhoop, maar waren net niet scherp genoeg om aanvallen af te ronden. Het scheelde inderdaad slechts één doelpunt, maar het was er juist eentje waardoor je verliest.”