ZVVS mist afgezwaaide sterkhouders

Sport
ZVVS kon Sassenheim zaterdag in De Kulk aardig bijhouden maar moest zich toch gewonnen geven. (Foto: UWM/gsv)
ZVVS kon Sassenheim zaterdag in De Kulk aardig bijhouden maar moest zich toch gewonnen geven. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Nee, Walter van der Lee is niet naar ZVVS gekomen om met de waterpolo-mannen te degraderen. “Dat gaat echt niet gebeuren”, poneert de Maaslander stellig. ZVVS is weliswaar voorlaatste “maar er zijn nog veertien wedstrijden te gaan en ik zie de ploeg gaandeweg groeien.”

In De Kulk vond Van der Lee een naar eenheid zoekende spelersgroep. Zoiets was hij eerder tegengekomen bij ZV Westland. “Daar hing het team als los zand aan elkaar”. In De Kulk kwam hij een gevalletje l’histoire se répète (de geschiedenis herhaalt zich) tegen. Bij zijn eerste bezoekje aan ZVVS’ thuisbasis zag hij in de voorbereiding op de competitie (citaat) “allemaal plukjes spelers”.  Hij gaf zichzelf meteen de taak er een collectief van te maken.

Daarbij speelde mee (of misschien wel tegen), dat de groep drie afgezwaaide routiniers annex sterkhouders mist een de lege plekken waren aangevuld met jonge spelers. “Zoiets heeft tijd nodig. We zijn aardig op de goede weg, maar we zijn er nog niet.” 

Scorend vermogen

Toch zag hij zaterdag in de thuisbeurt tegen Sassenheim progressie. “Oke, we verloren, maar ik zag situaties terug waarop we trainen en die ik er probeer in te slijpen. Het belangrijkste is, dat ik ze hard voor elkaar zie werken. Als ze dat kunnen vasthouden komen de punten vanzelf.”

Van der Lee noemt de verliescijfers niet alarmerend. “Op een enkele uitzondering na was het verschil met de score van de tegenstander hooguit drie of vier doelpunten. We missen nog het scorend vermogen, dat er met de drie gestopte spelers wel was. De midvoors werken hard, maar worden nog te weinig aangespeeld. Als dat hersteld wordt en het gaat lukken om meer kansen te scheppen, dan komt het goed. Degradatie, no way.”