Sport in het kort

Sport
Voorzitter Jan Stijger feliciteert ere-voorzitter Jaap Jongejan (Foto: PR)
Voorzitter Jan Stijger feliciteert ere-voorzitter Jaap Jongejan (Foto: PR) (Foto: )

Modderpoel bij Blaashal Zuidwijk gedempt

Of het mailtje, dat deze aan de gemeente stuurde geholpen heeft laat zich raden, de plaatselijke notabelen zorgden er vorige week in ieder geval wel voor, dat het toegangsweg naar de entree van de Blaashal aan de Claudius Civilislaan geëffend werd. In het eerste weekend na de ingebruikname van de hal bleek het onbestrate pad namelijk, na een etmaal regen, een modderpoel. Bezoekers en spelers moesten van de ene naar de andere min of meer droge plek hoppen om de draaideur van de hal te bereiken en spraken er schande van. 

Inmiddels is bij de uitgangen van de kleedkamers met tegels een looppad aangelegd en de weg enigszins geëgaliseerd. Het blijft er desondanks bij regenachtig weer ‘aanmodderen. Vandaar het door de gemeente gegeven advies om (trap-op-trap-af) de loopbrug te gebruiken. 

Jaap Jongejan erevoorzitter VFC

Jaap Jongejan was tal van jaren jeugdvoorzitter, daarna kort voorzitter en sinds de ledenvergadering van maandag 28 november is hij erevoorzitter van voetbalclub VFC. “Hij heeft de basis gelegd van onze bloeiende jeugdafdeling. Door zijn inzet en vooral visie kreeg VFC op de Vlaardingse sportkaart een prominente plaats”, onderbouwde de clubleiding het voorstel om hem die eretitel te verlenen. Nog is hij steeds, weliswaar achter de schermen, aan de Sportlaan actief met hand- en spandiensten. In de bijna 110 jaar van VFCs bestaan is Jongejan, na Jan Barendrecht. en Bram den Hamer, de derde erevoorzitter. Paul van Eck werd benoemd tot lid van verdienste 

Wisseling van de wacht bij zwemclub ZVVS

Bij de zwemvereniging ZVVS heeft het dagelijks bestuur een compleet nieuwe bezetting gekregen. Zo maakte Fenny de Graaf, die zeven jaar voorzitter was  plaats voor Myra Houdijk. Gerrit Buijs beheerde veertien jaar het secretariaat en krijgt Kjeld Bekker als opvolger. Ook penningmeester Alain van der Meer liet zich niet herkiezen. Voor hem is echter nog geen opvolger gevonden. Daarnaast  maken ook waterpolo-voorzitter Mark Hendriks en zwemcommissie-voorzitter Johan van Hees deel uit van de clubleiding. 

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Zwaluwen-Jodan Boys, CWO-HMSH, HVC’10-Cion, Deltasport-Rijnmond/H, HBSS-Victoria’04, Meeuwenplaat-DVO’32 (14.00), VFC/za-RKDEO (17.00).

Zon: Jeka-VFC/zo (14.00).

DAMESVOETBAL: woe Schipluiden-Cion; zat SEP-Zwaluwen, Cion-CWO (10.30), DVO’32-Westlandia 2 (11.45); zon Victoria’04-Antibarbari 3 (13.15).

BASKETBAL: zat Erasmushal 16.30 Vlaardingen Captains-Westland Stars(h).

HANDBAL: zon Blaashal 12.25 Twist-DWS 2(h), 13.35 Twist-Savoso 2(d).

KORFBAL: zat Blaashal 19.10 Twist-Erasmus.

VOLLEYBAL: vrij SliedrechtSport 6-Move4U/MVC(d); zat NextVolley 5-Move4U(h).

WATERPOLO: zat VZV/Njord-ZVVS(h); zon De Gouwe-ZVVS(d).