Aanvoerder Joey van der Velden zorgde voor de assist, die Danny Koetsier benutte om de 1-0 binnen te koppen. (Foto: UWN/gsv)
Aanvoerder Joey van der Velden zorgde voor de assist, die Danny Koetsier benutte om de 1-0 binnen te koppen. (Foto: UWN/gsv)

‘Ploeg om rekening mee te houden’

Sport

SVC’08 moet zo langzamerhand met lood in de schoenen naar Vlaardingen komen. De Scheveningse fusieclub liet eerder via 1-1 al punten liggen bij VFC/za, zaterdag stapte het na 2-0 verlies bij Cion met lege handen in de bus.

DOOR GERARD S. VERVER

Het kostte Ricky van den Bergh vijf wedstrijden, met een magere oogst van vier punten, om het aanvankelijk door blessure geplaagde Cion aan de praat te krijgen. Daarna volgden drie driepunters, een gelijkspel en zaterdag de luid bejubelde winst op de nog ongeslagen lijstaanvoerder. “Het lijkt een beetje op vorig jaar. Toen kostte het ook wat moeite om op gang te komen”, analyseert de trainer. Met vervolgens een verwijzing naar wat mitsen, maren en plussen. “Niet iedereen zie ik continue op de training. Door werk of zo. Dat is lastig. Daar heb ik begrip voor. Ik zie het niet als een dilemma, maar ik heb er wel mee te dealen. Trouwens, wie tweemaal niet op de training komt, speelt niet.”

Anderzijds steekt hij, zoals hij het noemt, de hand in eigen boezem en wijst op de door hem gepredikte voorkeur voor aanvallend voetbal. “Liefst met veel druk vooruit. Ik merkte echter , dat de jongens zich daar niet prettig bij voelden. Dus heb ik het losgelaten. Nu spelen we iets afwachtender. Dat levert vervolgens deze mooie reeks op. Tja, wie ben ik dan om als trainer aan mijn kijk op spelletje vast te houden.”

De wissel naar die alternatieve strategie durfde hij aan, omdat er achterin een solide muur verdedigers met doelman Bryan Struis als sluitstuk, staat. “Ze hebben tegen SVC niks weggegeven. Dit Cion gaat voor elkaar door het vuur. We waren negentig minuten duidelijk de bovenliggende partij. De winst was dikverdiend. Cion is weer een ploeg om rekening mee te houden.”

Afbeelding
De Wokkel blinkt weer in volle glorie Algemeen 7 feb, 14:32
Afbeelding
Geef jouw woonkamer een make-over met A-Meubel Contentsamenwerking 7 feb, 12:00
Afbeelding
Stiltewandeling met de Broekpoldergidsen Algemeen 7 feb, 11:23
Afbeelding
AWP: 'Watersysteemheffing alleen nog voor woning- en pandeigenaren' Politiek 7 feb, 09:29
Afbeelding
Met 5 jaar vertraging: de heimachine Algemeen 7 feb, 07:11
Afbeelding
Op welke partij stem jij 15 maart? Nu stemhulp Zuid-Holland online Algemeen 6 feb, 19:28
Afbeelding
Van Dijk(polder) naar 't Nieuwelant Sport 6 feb, 14:23
Afbeelding
Jongeman raakt gewond tijdens ruzie in winkelcentrum Vlaardingen 112-nieuws 6 feb, 13:36
Afbeelding
Alweer een Audi gestript nu in Schiedam 112-nieuws 6 feb, 12:54
Afbeelding
SPORT in het KORT Sport 6 feb, 12:34
Afbeelding
Inzamelingsactie voor Oekraïne geweldig succes Algemeen 6 feb, 10:35
Afbeelding
Povere generale in aanloop derby Sport 6 feb, 08:58
Afbeelding
Museum Vlaardingen vertaald in dans Algemeen 5 feb, 12:34