‘Nieuwenhoorn gaf me goed gevoel’

Sport
Jeff Stans verlaat de Vlaardingse (voetbal)bodem en gaat komend seizoen aan de slag bij Nieuwenhoorn,.
Jeff Stans verlaat de Vlaardingse (voetbal)bodem en gaat komend seizoen aan de slag bij Nieuwenhoorn,. (Foto: PR)

Jeff Stans verlaat de Vlaardingse (voetbal)bodem en gaat komend seizoen aan de slag bij Nieuwenhoorn, de huidige nummer 10 van de vierde divisie A. Dat gaat ten koste van CWO, waar hij aan zijn derde jaargang bezig is.  

Hij had in park ‘t Nieuwelant al in een vroeg stadium aangegeven, dat hij op zoek zou gaan naar een nieuwe uitdaging. “Natuurlijk betreuren we dat, maar hebben er alle begrip voor. Het maakt nu een mooie promotie”, reageert CWO’s technische man Gert-Jan Pleijsier. Stans (33), die bezig is met de cursus voor het UEFA-A trainerschap, had al bij zijn eerste bezoek aan Hellevoetsluis, waarvan Nieuwenhoorn deel uitmaakt,, een goed gevoel. “Ze hadden hun zaakjes goed voor elkaar, kenden mijn verleden en schetsten een goed plaatje van wat de doelen zijn”, beschrijft hij de sfeer tijdens het eerste gesprek.

-------------------------------------------

TOPSCORER

1. Hermes DVS 43 doelp[unten

2. HBSS 36

3. DVO’32 32

4. PPSC 30

“Ook zijn ze al druk bezig met volgend seizoen. De meeste van de huidige spelers zijn vastgelegd. Het is de bedoeling om nog wat versterkingen te halen.” De Vlaardinger brengt zelf een imposante voetbal-CV mee. Die begon bij Excelsior M en RKC. Hij maakte naam bij Excelsior/R en speelde daarna bij NAC, Go Ahead en Helmond. Als trainer was hij bij VFC betrokken bij 019 en het zaterdagelftal. Naast CWO is hij ook actief bij Sparta. 

De tweedeklasser is al naarstig op zoek naar een opvolger. “We hebben al gesprekken gevoerd met kandidaten. Een kogel is nog niet door de kerk.”