Povere generale in aanloop derby

Sport
DVO'32 won begin oktober met 3-1 van stadgenoot Victoria'04. "Voor die derby hoef ik niemand te motiveren", weet trainer Raymond de Romph. (Foto: Ruben Zegers)
DVO'32 won begin oktober met 3-1 van stadgenoot Victoria'04. "Voor die derby hoef ik niemand te motiveren", weet trainer Raymond de Romph. (Foto: Ruben Zegers) (Foto: )

Wie de thuisbeurt tegen laagvlieger OHVV als een generale voor de derby tegen Victoria’04 wil beschouwen, moet voor DVO’32 het ergste vrezen. De winnaar van de eerste periode verloor met 3-4 en lijkt helemaal van slag. Het miste inzet, beleving en vertrouwen. 

DOOR GERARD S. VERVER

“Geloof er dan ook in”, kwam er na de tweede Vlaardingse treffer als een soort noodkreet van de bank. De aansporing van trainer Raymond de Romph moet tot ver in de Zuidwijk te horen zijn geweest. Zijn tandengeknars niet. Later maakt hij in de nabeschouwing van zijn hart geen moordkuil. Oke, hij miste spelmaker Gert-Jan van der Veen en de vorige week uitblinkende, maar nu door een blessure afwezige Wesley de Heij, maar het mag niet het excuus zijn voor de haperende machine, die zijn formatie zaterdag was. Zijn gezicht stond, na de wedstrijd, terwijl hij ijsberend door de catacomben even stoom afblies, op onweer.

“Het was aan de bal ondermaats. Ik zie ook te weinig spelers, die graag de bal willen hebben”, spuit hij zijn gal. “Dat breekt je dan op. We weten, dat wij een ploeg hebben die het van keihard werken moet hebben. Dat was er in de eerste periode van de competitie en vorige week tegen Vierpolders. Het leverde toen de 1-1 op. Vandaag ontbrak het. Dan zie je daarnaast ook het vertrouwen wegzakken en staat er dan een tegenstander, die wel voluit voor de punten gaat en ons in duelkracht aftroeft.” Het leverde terecht verlies op. De eerste na de winterstop. Het geeft met de uitbeurt bij Victoria’04 voor de boeg te denken.

“Maar”, stelt hij DVO’s volgers gerust, “voor die wedstrijd hoef je niemand te motiveren. Bovendien stelde jij me eerder al eens de vraag of ik er nog vertrouwen in heb. Steeds gaat het daarna goed. Dus ga ik ervan uit dat we zaterdag met 3-0 winnen.”

“Het was aan de bal ondermaats. Ik zie ook te weinig spelers, die graag de bal willen hebben”, aldus Raymond de Romph over DVO’32