SPORT in het KORT

Sport
Tessa de Kom kreeg in Tulum niet wat ze verdiende. (Foto: PR)
Tessa de Kom kreeg in Tulum niet wat ze verdiende. (Foto: PR) (Foto: )

Haring- en Bier wandeltocht op 3 juni

De aankondiging dat de Haring & Bierwandeltocht 2023 voor zaterdag 3 juni op de agenda gezet is, leverde vorige week op Facebook binnen een etmaal honderden enthousiaste reacties op. De inschrijving wordt pas later geopend en aangekondigd op social media en www.haringenbierwandeltocht.nl

Coaching van Holy’s honkballers is rond

Zoals Le Bonafasia al eerder in deze krant aankondigde gaat hij de coaching van Holy’s honkballers voor zijn rekening nemen. Hij wordt daarin bijgestaan door Kurtwin Otto, die omdat hij voorheen enkele seizoenen bij Holy speelde, geen onbekende is in Holy.

Oefenreeks start 5 maart

De honkbalhoofdmacht van Holy speelt in de aanloop naar de start van de competitie vier oefenwedstrijden: op 5 maart tegen Saints, 11 maart tegen Neptunus 3 (dat op 8 april ook de eerste competitietegenstander is), op 19 maart tegen Alphians en tenslotte op 26 maart tegen Ridderkerk.

Tessa de Kom verliest van Argentijnse

Het is Fightteam Vlaardingen-kickbokster Tessa de Kom in het Mexicaanse Tulum niet gelukt haar tweede internationale optreden te winnen. Tegen de Argentijnzse Cosnard bleef de Maassluise drie rondes makkelijk overeind maar had de pech dat de scheidsrechter de regels wat anders interpreteerde dan collega’s van andere continenten. “Als ze in Europa had gebokst had ze die wedstrijd gewonnen”, oordeelt coach Ernst Moerkerken.

Blessure Max Verkade

Na routinier Daan Smith moet de zaterdagformatie van VFC ook doelman Max Verkade missen. Hij liep vorige week in de uitbeurt bij HMSH een schouderblessure op. De verwachting is dat herstel zeker zes weken zal vergen,

Alleen Zwaluwen verder

Victoria’04 verloor in de tweede ronde van het toernooi om de VR/Fidus Cup met 4-5 van Olympia. Zwaluwen is de enige Vlaardingse club, die de derde ronde bereikte. Het speelt dinsdag 14 februari uit tegen vierdeklasser Zinkwegse Boys.

AGENDA

VOETBAL (14.30) – zat: Zwaluwen-Nieuwenhoorn, Wilhelmus-CWO, Cion-RKDEO, Vierpolders-Deltasport, Victoria’04-DVO’32, Concordia-VFC/za (16.000.

Zon: VFC/zo-Gastel.

DAMESVOETBAL: zat Blijdorp-DVO’32, Zestienhoven-Cion, CWO-Excelsior M (13.00), Zwaluwen-DSVP 3 (13.15}.

BASKETBAL: zat Erasmushal 16.30 Vlaardingen Captains-Punch 2(h).

HANDBAL: don Cl.Civilislaan 20.30 Twist-Groene Ster 2(h); zon Cl.Civilislaan 11.30 Twist-HVOS(d), 12.55 Twist-Dios(h).

KORFBAL; zat Dunas-Twist.

VOLLEYBAL: zat sporthal Holy 13.30 Move4U-Switch’89(h), 15.30 Move4U/MVC-Hou Stand(d).

WATERPOLO: zat ZPCH-ZVVS(h) en (beker) UZSC 2-ZVVS(d).