Spanning te snijden in tweede klas E

Sport
Een kamspioensschaal? VFC-trainers Bas van Loenen en Najim Nasri hebben het weer op hun verlanglijstje gezet. (Foto: UWM/gsv)
Een kamspioensschaal? VFC-trainers Bas van Loenen en Najim Nasri hebben het weer op hun verlanglijstje gezet. (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

Een slagveld. Dat is het linker rijtje van de tweede klas E, waar het verschil tussen de drie koplopers Skillz, Vitesse/D en SVC’08 en nummer acht Cion niet meer dan vier punten is. Die strijd om de titel en de periodes levert iedere week verrassende uitslagen op.

DOOR GERARD S. VERVER

Zo reisde VFC zaterdag zonder sterkhouders Pim Mudde, Matthijs Harent, Troy Salomons, Coen Bokx, doelman Max Verkade en de al een tijd geblesseerde routinier Daan Smith naar SVC’08. “De hele centrale verdediging ontbrak. Was geschorst of geblesseerd.  Ik had elf basisspelers over”, telde trainer Najim Nasri. De aanvulling kwam uit het tweede en de O19-jeugd. Het leverde, zoals hij het noemt, een fantasie elftal op. “Dan is het toch een wereldprestatie als met zo’n elftal met drie punten naar huis komt.”

Inmiddels heeft VFC wel afstand genomen van het tikkie-takkie-voetbal. Het moet voluit aan de bak, beseffen ze. “Vechtvoetbal is hun ding helemaal niet. Ze waren gewend om het netjes te houden.” Die veranderde aanpak was zichtbaar in de vorige week met 2-0 gewonnen thuisbeurt tegen Vitesse/D en zaterdag in Wassenaar. En dat allemaal in dienst van het resultaat, want het is dringen bij de eerste acht van de ranglijst. Daar komt dan nog eens bij, dat ook de staartclubs zich gaan roeren. Zoals ook HVC’10 (het komt zaterdag naar de Sportlaan) ineens punten gaat pakken. “Dan mag je, om in de race te blijven, geen punten over de balk gooien”, is Nasri’s logische conclusie. Het bezorgt VFC in ieder geval een spraakmakend debuut als tweedeklasser. .”Het gat met de koplopers is twee punten. Dat is niks.”

Het vertrouwen groeit en het doel bijgesteld. “We willen, mochten we de titel missen, via een vervangende periode de nacompetitie halen en zo de eerste klas te bereiken.”