Druk is weg: derby wordt voetbalfeest

Sport
O[p de handen gekeken door bestuurders Pleun Onderlinden en Jack Riedijk loot CION's Cees Buitenhek voor de halve finales van het Vlaardings kampioenschap.. (Foto UWM)
O[p de handen gekeken door bestuurders Pleun Onderlinden en Jack Riedijk loot CION's Cees Buitenhek voor de halve finales van het Vlaardings kampioenschap.. (Foto UWM) (Foto: )

Als HVC’10 niet had verloren van Berkel zou de derby CION-VFC/za een clash van jawelste zijn. Zelf wonnen beide ploegen hun voorlaatste wedstrijd en afscheid van nacompetitie-onheil. Zo lijkt de derby er één om des keizers baard. Echter niet als het aan beide trainers ligt.

DOOR GERARD S. VERVER

“Want we gaan hoe dan ook voor goud en maken er een lekkere pot van. Een voetbalfeest”, beloven Ricky van den Bergh en Bas van Loenen, “Verliezen is geen optie”.. 

Cions vertrekkende leidsman, Robert Verbeek neemt het roer over, sluit zijn termijn in de Broekpolder een goed gevoel af. “Eind goed al goed”, vindt Van den Bergh na de 0-2 winst op CWO. “Vorige week maakte het verlies tegen HVC’10 alles nog even onzeker. Dan is de manier waarop ze vandaag de mouwen helemaal des Cions. Deze ploeg heeft namelijk te weinig spelers, die individueel het verschil maken.  Ze moeten het hebben van keihard werken, duels winnen en op momenten wachten. Die waren  er vandaag. We zijn veilig.”

De loting

Na de wedstrijd CWO-CION werd geloot voor de halve finales van het Vlaardings kampioenschap;

VFC/zo--Zwaluwen

CWO-DVO’32 

De speeldata volgen later.

Bij VFC, dat tegen hekkensluiter HMSH uithaalde (6-1) werd in de rust over de stand van HVC’10-Berkel (0-2) gezwegen. “De enige opdracht was: werk aan het doelsaldo, omdat dat, als we in de eindstand gelijk met de Hoekenezen eindigen, beslissend kon zijn”, Hij wilde er niet aan denken om tegen Cion het verschil te moeten maken. “We zouden er best wel met vertrouwen naar toe gaan, maar wilden niet dat overleven van die wedstrijd zou afhangen.”