Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
Arslan Can (Foto: Faceboo)
Arslan Can (Foto: Faceboo) (Foto: )

Sporthal wéér meer dan vier ton duurder

De bouwkosten van de sporthal in de Zuidwijk lopen zo langzamerhand de spuigaten uit. Nu wordt de gemeenteraad  gevraagd in te stemmen met een extra krediet van 422.000 euro. Dat komt bovenop de in 2017 in de begroting genoemde ruim 6 miljoen en de daarna aan toegevoegde 2,7 miljoen. Het brengt de totale bouwkosten op ruim 9 miljoen. Vijftig procent meer dan gedacht. Het college van B&W noemt de ‘stijgende kosten voor bouwmaterialen’ als oorzaak.

Voetbalclubs met bijzondere namen

Soms dragen voetbalclubs een heel bijzondere naam. Neem het Amsterdamse ZSGOWMS, dat zondag in de nacompetitie de eerste tegenstander was van VFC/zo. Even googelen leert dat het de afkorting is van: ‘Zonder Samenspel Geen Overwinning en Wilskracht Maakt Sterk’. In de hoofdstad is er nog een vereniging met een zonderlinge afkorting. Enkele seizoenen geleden had Zwaluwen HBOK als tegenstander: ‘Het Begon Op Klompen’.

Arslan Can gaat Deltasport trainen

Deltasport heeft Arslan Can (41) aangetrokken als trainer voor de hoofdmacht. Een elftal is er evenwel nog niet. Vandaar dat er een oproep gedaan wordt aan voetballers om zich bij de club of de trainer te melden. 

Kennismaken met rugby bij Hermes DVS

‘Ben je op zoek naar een leuke sport, waar plezier, het team, respect en sportiviteit voorop staat kom dan naar de Open Dag van Hermes DVS rugby’, vormt de aankondiging van de open dag van Hermes DVS rugby op zondag 11 juni. Bij de Schiedamse vereniging, met velden op sportpark Harga en dus op steenworp afstand van Vlaardingen, kunnen jongeren tussen 14.00 en 16.00 uur kennismaken met rugby. Aanmelden is niet nodig.

‘Trots op deze supermeiden’

Meiden 1 en 2 van de tennisvereniging VLTC werden net niet kampioen, doch tweede. Zo kwam Team 1 een punt tekort om de eerste plaats op te eisen. Het neemt niet weg, dat beide teams en de aanhang tevreden terugkijken op de voorjaarscompetitie. “Ze hebben het supergoed gedaan”, is het gevoel. ”We zijn ontzettend trots op deze supermeiden.”

Weinig doelpunten

De korfbalderby Twist-Nexus kende een heel magere score: 12-10.  

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): Excelsior’20-GHVV’13, Hermes DVS-Stompwijk’92.

Dins (Vlaard.kampioenschap): CWO-DVO’32 (20.00).

HANDBAL: woens Schiedam Thurlede 19.45 DWS-Twist(d); zon Cl.Civilislaan 12.05 Twist-DWS(h).

HOCKEY: zon Warande-Pollux(h), Broekpolder 12.45 Pollux-Gouda(d).

HONKBAL; zon Zwaluwenlaan 14.30 Holy-PSV.

KORFBAL; zat Wion-Twist

SOFTBAL: vrij Zwaluwenlaan 19.30 Holy-Vennep Flyers(h).