‘Nóg beter presteren als vorig jaar’

Sport
Rilgilio Ramsubagh laat een legertje Rotterdammers zijn hielen zien. Deze aanval levert niets op. Even later scoort hij wel. (Foto: UWM)
Rilgilio Ramsubagh laat een legertje Rotterdammers zijn hielen zien. Deze aanval levert niets op. Even later scoort hij wel. (Foto: UWM) (Foto: )

Vlaardingers bezorgden VOC zaterdag een slechte dag. Zwaluwen tikte de Rotterdamse hoofdmacht met 1-9 naar de zwaarste nederlaag ooit en Victoria’04 gebruikte een gelegenheids-tweede elftal als schiettent: 7-0.

DOOR GERARD S. VERVER

VOC’s reserves, waarin de na rust opgetrommelde Thomas Verhaar, net als de andere tien, in het bekerduel tegen Victoria’04 geen potten kon breken, werden gepiepeld. Op twee verprutste honderd procent kansen na bleef het rustig in de zestien van de Vlaardingse doelman Jochem van der Hoff. Toch zag trainer Raymond Kraaijbeek, ondanks de zevenklapper, best wel wat verbeterpuntjes. Zo begreep hij niet waarom zijn manschappen na de hervatting (bij 3-0) ineens ‘teveel achteruit gingen spelen. Als ze er net zoveel energie in hadden gestoken als voor de rust, rol je die gasten helemaal op. Voetballend zit het namelijk wel goed”, zag hij.. “Ze hebben geduld en kunnen uitstekend aanvalspatronen met veel variatie neerzetten. Ik mis soms vechtlust en agressie. Zo verloren we vorige week van een ploeg, die dat wel in zijn bagage had. En”, benadrukt hij, “ze moeten nóg meer als team gaan optrekken.”

Dat beeld is gelijk aan de start van Victoria’s debuutjaar in de derde klasse. “Hetzelfde patroon. Het zorgde toen voor twijfels. Ze zijn de uitdaging aangegaan, lieten zien wat ze in hun mars hadden en werden tweede.” Kraaijbaak realiseert zich dat er door de vele nacompetitie- en degradatieplaatsen, weer een zware competitie wacht. Te beginnen zaterdag tegen het wispelturige Rozenburg. “Doel 1 is bij de laatste zes wegblijven. Doel 2 om het beter te doen dan vorig jaar. Ja, dat is dan plek één. De ploeg heeft aan kwaliteit gewonnen. We moeten echter niets. Hooguit onszelf de opdracht geven om het maximale eruit te halen.”