Wie speelt zich in Panna Sterrenteam?

Sport
Voetballers vinden het niet zo leuk om door de benen gespeeld te worden. Op 19 oktober mag de Vlaardingse jeugd zijn vaardigheden tonen. (Foto: PR)
Voetballers vinden het niet zo leuk om door de benen gespeeld te worden. Op 19 oktober mag de Vlaardingse jeugd zijn vaardigheden tonen. (Foto: PR) (Foto: )

Het is niet leuk om, zoals dat ooit heette, gepoort te worden. Een voetballer wordt niet graag te kijk gezet. Tegenwoordig heet de vaardigheid om een tegenstander tussen de benen te spelen panna.

Ook is er voor de doelgroep, jongens en meisjes van 7 tot 14 jaar, een maandelijks tijdschrift. Uiteraard met veel panna-belevenissen, maar ook met op hun leeftijd gericht breed scala voetbalnieuws. In de herfstvakantie strijkt op donderdag 19 oktober het Panna-circus neer op de velden van Zwaluwen in Holy.

“Een te gekke voetbaldag”, wordt het voetbalfeest door de organisatoren genoemd. Bestemd voor jeugd van 7 tot en met 13 jaar. “Iedereen is welkom en plezier staat centraal”. Door het hele land wordt naar bezetting voor het Panna-sterrenteam gezocht. Zwaluwen is één van de locaties waar het evenement plaatsvindt. 

In Vlaardingen is één van de laatste selectiedagen. Het spannende slotakkoord van zo’n dag is het kiezen van de meest balvaardige jongens en meisjes. Zij stromen door naar de finaledag, die uiteindelijk de Panna-sterrenteams moeten opleveren. Die teams, verdeeld over diverse leeftijdscategorieën, spelen (inter)nationale toernooien. Met voor de geselecteerden het mooie extraatje, dat hun activiteiten het Panna Magazine halen. Zwaluwen is blij met de komst van het Panna-spektakel. “We halen het graag naar ons complex. Niet alleen om de jeugd bezig te houden en naar de club te trekken, maar ook om te laten zien dat Zwaluwen een leuke vereniging is.”, aldus bestuurslid Stephane Hertog.

Iedereen welkom

Alle informatie over de Panna-dag staat op www.pannasterrenteam.nl waar tevens het aanmeldingsformulier te vinden is. Ook jeugdleden van andere clubs kunnen zich zonder schroom aanmelden