VFC/za ‘vecht’ zich naar driepunter

Sport
Coen Bokx (midden) zette VFC/za na de 1-1 van Vitesse Delft meteen weer op voorsprong en wordt  geknuffeld. (Foto: UWM)
Coen Bokx (midden) zette VFC/za na de 1-1 van Vitesse Delft meteen weer op voorsprong en wordt geknuffeld. (Foto: UWM) (Foto: )

Heilig geloof in een goede afloop en ultieme vechtlust bezorgde VFC/za  3-1 winst op Vitesse Delft.  Het was de gewenste opmaat naar het Mexicaanse feestje, dat de al een tijdje geblesseerde maar inmiddels weer op de het trainingsveld gesignaleerde Daan Smith georganiseerd had,

DOOR GERARD S. VERVER

Maar er viel nog meer te vieren. Bijvoorbeeld de manier waarop de VFC-ers de rug rechtten na de Delftse gelijkmaker. “Geen vuiltje aan lucht en dan valt ‘íe toch”, kijkt trainer Bas van Loenen terug op de bal, die plotsklaps voorbij doelman Max Verkade caramboleerde. De manier kan je bijzonder noemen. Dat de stand gelijk getrokken werd verraste niet. Vitesse draaide de thuisclub de duimschroeven aan en drong na de thee aan. En werd beloond. “In veel gevallen moet je dan na een gelijkmaker vrezen, dat de koppies omlaag gaan, de inzet even wegebt en je zo de wedstrijd weggeeft. Vandaag waren ze mentaal supersterk en pakten met de eerstvolgende aanval de voorsprong terug. Logisch dat ze uit hun bol gingen.”. 

Nog meer genoot de bank én de volle, als altijd luidruchtige, tribune van de indrukwekkende rentree van de ingevallen Joep Pranger, die de lege ruimte achter de ver voor zijn doel paraderende Delftse doelman zag, hem van grote afstand met een hoge lob verraste en met deze wonderschone beslissende treffer de handen op elkaar kreeg.  ”Door een schouderblessure is hij er maanden uit geweest en kreeg voor het eerst wat speeltijd. Dit was een wereldgoal.”

De winst zorgt voor een betere start dan vorig seizoen, waarin werd begonnen met zeven uit zeven. “We lieten het toen in het begin liggen en leverden we dure punten in. Dan schept de 6 uit 2 (vorige week werd met 0-1 gewonnen bij Berkel, red.), die we nu hebben vertrouwen en zorgt voor een heerlijke start.”