Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
Het team met Sam, Eli en Dylano werd vierde. (Foto: PR)
Het team met Sam, Eli en Dylano werd vierde. (Foto: PR) (Foto: )

Twist heeft zich met 17-13 winst op NIO hersteld van het teleurstellende verlies waarmee de korfballers vorige week de zaalcompetitie begonnen. 

Twist herstelt zich na ‘valse’ competitiestart

VFC treurt om overlijden Joop Teunisse

In de nacht van donderdag 9 en vrijdag 10 november is Joop Teunisse overleden. Daarmee verliest voetbalclub VFC één van zijn prominente leden. Hij kwam in 1968 met zijn zoon Eric, die later het eerste elftal haalde en trainer werd, bij de Kwekkers terecht. Hij ging de jeugd trainen, werd jeugdvoorzitter en grondlegger van het Internationale jeugdtoernooi, dat in mei de 41e editie beleefde. Daarna was hij heel lang verzorger bij het eerste elftal. 

Mooie prestaties jongens Dynamiek

Twee jongensteams van VG Dynamiek hebben op de eerste districtswedstrijden van dit seizoen mooie resultaten geleverd. In de categoprie Instap B vormden Jelle Tempelman en Sef Hebing, die hun eerste officiële wedstrijd turnden, een team met leeftijdgenoten van O&O Zwijndrecht. Het leverde de groep, in een veld van tien clubs, de vijfde plaats op.

Sam van Pelt, Eli Dors en Dylano Zonneveld waren actief in de categorie Jeugd D. De laatste twee maakten hun debuut op dat niveau. Van Pelt maakte indruk met een puike sprong en werd beoordeeld met 16,1 punten. Als team werden ze vierde.

Geen tribune voor drijfnat publiek

De overdekte tribune, de veldverlichting en het scorebord op het door CION en Deltasport gedeelde hoofdveld zijn eigendom van Deltasport. De club claimt dan ook (terecht) het gebruik van deze voorzieningen voor zichzelf.

Niettemin was het een beetje egoïstisch, dat de club het publiek zaterdag tijdens het duel tussen CION en VFC niet toestond om, terwijl de regen met bakken uit de hemel viel, op de tribune plaats te nemen.

AGENDA

VOETBAL– zat: Poortugaal-Zwaluwen, CION-Hillegersberg, DVO’32-KethelSpaland, Lyra-CWO, Victoria’04-HVC’10, Celeritas-Deltasport (15.00), VFC/za-Nieuwerkerk (17.00).

Zon: VFC-SDZ (14.00); dins VFC/zo-VUC (20.00/beker).

DAMESVOETBAL: zat SSS 3-CWO, Transvalia/ZW-CION, Poortugaal 2-DVO’32.

ZAALVOETBAL: vrij CWO-Westland 4, HBSS 4-Zwaluwen.

BASKETBAL: zat Green Eagles-Vlaardingen Captains(h), Erasmushal 12.00 Vlaardingen Captains-Forwodians(d).

HANDBAL: zon Heerle-Twist(h).

HOCKEY: zon Broekpolder 12.45 Pollux-Liberty(d), 14.45 Pollux-Rapid(h)

KORFBAL; zat Blaashal 15.00 Twist-Thor/R.

VOLLEYBAL; vrij sporthal Holy 19.30 Move4U-Sliedrecht Sport 10(d), 21.15 Move4U-Forza/SD(h).

WATERPOLO: zat De Kulk 20.25 ZVVS-De Gouwe(d), 21.35 ZVVS-DJK/ZAR(h).