Volleybal en fruit voor schooljeugd

Sport
Wethouder Arnoud Proos kwam naar sporthal Holy om fruit uit te delen aan de bijna tweehonderd deelnemers aan het schoolvolleybal. (Foto: RWM).
Wethouder Arnoud Proos kwam naar sporthal Holy om fruit uit te delen aan de bijna tweehonderd deelnemers aan het schoolvolleybal. (Foto: RWM). (Foto: )

Het maakte zo’n tweehonderd leerlingen uit het basisonderwijs niet zoveel uit hoe de bal aan de andere kant van het net terecht kwam. Voor hen was dat middagje volleybal een feest.

Ook sportwethouder Arnoud Proos stak de handen uit de mouwen. Niet om zelf een balletje te slaan. Met zijn lengte zou hij trouwens geen enkel probleem hebben om dat ding bij de tegenpartij te krijgen. “Geweldig”, noemt hij de beleving van de schooljeugd. “Het is prachtig, dat er zich zoveel scholen hebben aangemeld. En wat een enthousiasme.”

Hij deelde “om ervoor te zorgen dat kinderen gezond snacken”, zoals het in het persbericht werd aangekondigd, fruit uit. “Het past in het gezondheidsbeleid van de gemeente. Door de jeugd iets gezonds aan te bieden willen we een link leggen tussen gezonde voeding en sport. Dat scoort, want, je ziet het, het gaat erin als koek.”

De schooltoernooien en clinics, met ook turnen (VG Dynamiek), schaatsen (De Vlaardingsche IJsclub), schermen (Trefpunt), atletiek (AV Fortuna) en padel (Sportcetrum Vlaardingen), wordt aangestuurd door Vlaardingen-in-Beweging en vorm gegeven door de betrokken verenigingen. Zo stond Move4U in sporthal Holy standby. Net als de wethouder genoot voorzitter Eric Hupkes van het super-enthousiasme, zoals hij het beschrijft, waarmee de jongens en meisjes hun woensdagmiddagje volleybal kleur gaven. “Elk punt wordt gevierd en bij verlies soms wat traantjes gelaten”.

Hij noemt het een goede promotie voor de sport, die zo merkt de club aan het ledenbestand, al veel aantrekkingskracht uitoefent op jongeren. “We zitten vol en hebben een wachtlijst. Dat betreuren we maar in Holy kunnen we niet meer jeugd kwijt. Wel proberen we elders ruimte te vinden. Dat wil echter nog niet echt lukken.”