‘Minder kansen, meer doelpunten’

Sport
Zwaluwen creëerde vorig seizoen veel kansen, maar schoot er te weinig binnen. Nu ziet trainer Henk de Zeeuw minder kansen maar wel meer doelpunten. (Foto: RWM)
Zwaluwen creëerde vorig seizoen veel kansen, maar schoot er te weinig binnen. Nu ziet trainer Henk de Zeeuw minder kansen maar wel meer doelpunten. (Foto: RWM)

Laat het duidelijk zijn: Zwaluwen mag dan wel drie van de laatste vier wedstrijden verloren hebben en naar de elfde plaats gezakt zijn, het klassement geeft een vertekend beeld.

door GERARD S. VERVER

Wie de stand op basis van verliespunten opmaakt krijgt een rooskleuriger beeld en ziet de Vlaardingers als de nummer twee opduiken achter koploper ASWH. Negen van de veertien verliespunten werden opgelopen in wedstrijden waarin Zwaluwen zoals bij ASWH de bovenliggende partij was, bij LRC in blessuretijd en bij Poortugaal in de beginfase niet thuis gaf. “Onbegrijpelijk”, noemt trainer Henk de Zeeuw dat nog steeds.

Desondanks schoten zijn mannen, mede dankzij 1-9 winst bij VOC, in elf wedstrijden 31 maal raak en zijn daarmee de meest scorende ploeg in de vierde divisie B. “Vergeleken met vorig seizoen, toen het maar niet wilde lukken om een grote hoeveelheid kansen af te ronden, creëren we nu minder kansen, maar ronden ze wel beter af”.. Dat deden aanvankelijk de nu voor vier wedstrijden geschorste Lester Pires (vijfmaal) en Jazzy Adams (zevenmaal). Beiden staan echter al een tijdje droog.

Opvallend is ook dat Zwaluwen een jaar geleden de minst gepasseerde verdediging had en nu, zoals De Zeeuw het ervaart, “te veel goals tegen krijgt.” Er is dus nog wel wat bij te spijkeren, beseft hij. “We hebben een goede en best wel brede selectie. Dat zorgt voor concurrentie. Als het iemand niet lukt zijn niveau te halen staan er anderen klaar. Zo had ik zaterdag tegen HBS al wat andere namen op het formulier gezet.”  Het duel werd echter afgelast.

“Er viel niet op dat bevroren veld te voetballen”, rapporteert voorzitter Lex Boers. De Zeeuw vreesde al zoiets toen hij rond elf uur aan de Zwaluwenlaan arriveerde. Het was al de derde afgelasting in zes weken.