Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
Bij RC De Coureur start de derny-training 8 april (Foto: RWM)
Bij RC De Coureur start de derny-training 8 april (Foto: RWM) (Foto: )

De honkballers van Vlaardingen/Holy openen de competitie op vrijdag 5 april met een uitbeurt tegen Kinheim 3. Daaraan vooraf gaan drie oefenwedstrijden: op zaterdag 9 maart tegen Schiedam 2, op zondag 17 maart tegen Orioles en op zondag 31 maart tegen Blue Lions.

Holy opent competitie tegen Kinheim 3

Ben Hoogwerf: nog een jaar KethelSpaland

Oud-DVO’32-trainer Ben Hoogwerf blijft nog een jaar de hoofdmacht van derdeklasser KethelSpaland leiden. Het wordt zijn derde seizoen in Schiedamse dienst.

En Gilbert de Wildt verlengt bij VDL

Voormalig Vlaardinger Gilbert de Wildt gaat nog een jaar verder als hoofdtrainer bij de Maassluise vierdeklasser VDL. Het wordt zijn tweede seizoen.

Jubileumshirt voor 75-jarig De Coureur

Rennersclub De Coureur viert in 2024 het 75-jarig bestaan. Om dat in beeld te brengen is er een jubileumshirt ontworpen, dat de leden gratis kunnen reserveren.

Op zaterdag 24 februari is de van oorsprong Vlaardingse, maar inmiddels in Maassluis neergestreken wielervereniging gastheer voor een rit met renners van vijf regio-verenigingen. Daarna start zondag 31 maart de voorjaarscompetitie, woensdag 3 april de woensdagavondcompetitie en op maandag 8 april de derny-training.

Handbalvrouwen naar toernooi in Franeker

De handbalvrouwen van SC Twist vertoeven tijdens het paasweekend in het Friese Franeker. Daar zijn ze één van de deelnemers aan het Jupiter Cup-toernooi van Jupiter’76. Ze zoeken nu een shirtsponsor. Meer daarover op Facebook: S.C. Twist dames 1

Teken van leven van H&B wandeltocht

De organisatoren van de Haring&Bier-wandeltocht hebben de eerste vergadering in de aanloop naar de 13e editie van het wandelevenement erop zitten. Het leverde op social media meteen de vraag op of er al een datum geprikt is. Het antwoord lag voor de hand: “De eerste zaterdag van juni”. 1 Juni dus.  

Korfballers handhaven zich in kopgroep

Een geweldige inzet en nipte winst op Korbis zorgde er zaterdag voor, dat de korfballers van Twist zicht bleven houden op de hoogste positie. Het verschil met koploper Phoenix, dat geleid wordt door voormalige Twist-trainer Benno Snaphaan, bleef drie punten. Het Vlaardingse achttal heeft nog drie wedstrijden te gaan: twee tegen de laagvliegers Dijkvogels en VZOD en op zaterdag 9 maart in de eigen Blaashal de confrontatie met Phoenix. Middenmoter Korbis was zaterdag een taaie tegenstander. Het hield Twist tot in de laatste seconde in zijn greep. Soms leidde de één met twee doelpunten verschil, soms de ander. Uiteindelijk maakte één doelpunt het verschil: 18-17.

AGENDA

VOETBAL- zat (14.30): Zwaluwen-VOC, Excelsior’20-KethelSpaland, OVV-VFC/za (oefen).