Betere tijden voor mannen Move4U

Sport
De mannen van Move4U zijn weer compleet, stonden in de halve finale van de beker en zijn achter koploper Forza/SD de best-of-the-rest. (Foto: Bert van der Lugt)
De mannen van Move4U zijn weer compleet, stonden in de halve finale van de beker en zijn achter koploper Forza/SD de best-of-the-rest. (Foto: Bert van der Lugt) (Foto: )

Zowel de mannen als de vrouwen van Move4U lijken bezig aan een seizoen, die met ‘net niet’ eindigt. Beiden hebben ze als de best-of-the-rest zicht op de lijstaanvoerder. Meer zit er echter nu niet in.


“Geen man overboord”, schetst aanvoerder Jon van Dorp het gevoel bij de mannen. Het team is in ieder geval terug van een soort weggeweest en bezig aan een revival. “Een paar jaar geleden hebben we bewust de keuze gemaakt om een niveautje lager te gaan spelen. De groep slonk toen, nadat de helft was afgehaakt, tot zes man”. Dat was, was het gevoel, te weinig om een goed beslagen ten ijs te blijven komen. 

Inmiddels is het tij ten goede gekeerd, is het team weer op volle sterkte. Dat leverde vorig jaar al een vierde plaats op. Nu zijn ze op de tweede plaats de enige, die bij de Zeeuwse koploper Forza/SD in het kielzog bleef. Ook haalden ze de halve finale van het bekertoernooi. “Een geweldige en boeiende wedstrijd”, beschrijft Van Dorp de vijfsetter met opmerkelijk genoeg ook Forza/SD als tegenstander. “Als je alle punten van die vijf sets optelt was er in hun voordeel slechts een verschil van twee. Natuurlijk wilde ieder van ons winnen, maar na zo’n wedstrijd heb je toch wel wat vrede met verlies. Twee dagen later gingen we echter ook onderuit tegen Volley Voorne. Nota bene de nummer zes. Dat is dan goed balen.”

Geleid door een gedreven trainer en aangevuld tot een spelersgroep van elf man kan Move4U weer de prestatieladder beklimmen. “Met een bredere selectie en met een team, dat nog steeds vooral een vriendenteam is. En ja, met spelers die inmiddels minstens dertigplussers zijn. maar voldoende ervaring hebben om mogelijk aanwezige fysieke gebreken te compenseren. Het spelplezier is honderd procent. Dat telt ook.”