Victoria’04 weer in ‘winning mood’

Sport
Robbin Winsveen neutraliseert een OVV-aanval, Nick Rutten geeft rugdekking en Bart van der Hoeven kijkt toe. (Foto:: Bas van Os)
Robbin Winsveen neutraliseert een OVV-aanval, Nick Rutten geeft rugdekking en Bart van der Hoeven kijkt toe. (Foto:: Bas van Os) (Foto: )

Billen knijpen was het zaterdag voor Victoria’04 in de thuisbeurt tegen OVV. Winnen was een must. Het scoren wilde echter niet lukken. Nadat diep in de tweede helft de openingstreffer viel, vertikten de Oostvoorners het evenwel om zich over te geven.

DOOR GERARD S. VERVER

Daarmee had de formatie van trainer Raymon Kraaijbeek trouwens ook in de uitbeurt kennis gemaakt. “In de wedstrijd kwamen die gasten ook terug en werd 0-2 alsnog 2-2”, ging langs de lijn rond. Daar kwam in de aanloop naar de return ook nog eens bij, dat Victoria’04 zes man naar de wintersport zag vertrekken. En de scheidsrechter in de eerste helft een loepzuiver doelpunt, zoals hij later eerlijk toegaf, onterecht afkeurde. Toch mat Kraaijbeek zich na de (via 1-0, 2-0, 2-1, 3-1) moeizaam bereikte 3-2 winst niet de slachtofferrol aan. Inderdaad hij miste wat manschappen en het afkeuren van dat doelpunt was ook niet sfeerverhogend, “maar”, hoorde hij, “OVV was evenmin compleet en had wat vakantiegangers. Anderzijds stond er bij ons hoe dan ook een goed uitgebalanceerde selectie”. Een elftal, dat besefte dat drie punten hen naar een veiliger positie op de ranglijst zouden tillen. Scoren gaat echter anno-nu wat minder makkelijk dan in voorgaande jaargangen. Kraaijbeek ziet dat uiteraard ook. “We zijn niet voor niets op zoek naar scorende spelers. Die hebben we echt nodig. Dat geeft zoveel rust. Nu moet je zuinig zijn op elk doelpunt dat je maakt. Dan is natuurlijk niet prettig als een doelpunt wordt afgekeurd. Dat kan gebeuren. De scheidsrechter floot net iets te vroeg. Hij baalde er zelf van.”

Koploper Excelsior’20, dat bij HVC’10 de eerste nederlaag leed, is de volgende horde. “Zo’n overwinning als vandaag (de derde op rij, red.) maakt een elftal sterker. Anderzijds heeft Excelsior’20 een prima ploeg. Maar dat hebben wij ook.”