Promoveren hoog op verlanglijstje

Sport
Het damesteam van Pollux is achter koploper De IJssel de nummer twee en heeft zicht op promotie naar de eerste klaase. (Foto: RWM)
Het damesteam van Pollux is achter koploper De IJssel de nummer twee en heeft zicht op promotie naar de eerste klaase. (Foto: RWM) (Foto: )

De vrouwen van Pollux zijn de angstgegner voor koploper De IJssel. Om te promoveren hoeven ze echter geen kampioen te worden. De nummer twee gaat tevens naar de eerste klasse. Ook de mannen hebben nog een missie.

De mannen lijken uitgeschakeld voor promotie, maar gaan toch vol gas voor de tweede plaats. “In de beginfase hebben we wat ongelukkig en mede door het ontbreken van enkele toonaangevende spelers punten ingeleverd”, verklaart trainer Cas Claassen de kloof van negen punten met de nummers twee en drie Dordrecht en Maarssen. Zijn formatie opent zondag het tweede deel van de veldcompetitie tegen middenmoter BerkelEnschot en treft daarna bijna achter elkaar de drie ploegen uit de kopgroep. “Zespuntenwedstrijden”,noemt hij het. “Als we in die reeks punten pakken, en waarom niet, klampen we aan en is de tweede plaats binnen bereik. Daar hebben we onze zinnen opgezet en gaan proberen er alles uit te halen wat er nog inzit.”

Mark Langemeijer, de coach van de vrouwen, houdt de hand aan de rem. “Ho ho, er zijn nog elf wedstrijden te gaan”. Hij wil niet alvast een voorschot nemen op een goede afloop. Wel merkt hij op, dat de selectie, nadat afwezigen en geblesseerden weer zijn aangesloten, voltallig is. Dat maakt zijn wisselkeuzes ruimer. Tevens ziet hij als extra plus dat zijn meiden beter worden. “Dat is wat ze willen en dat lukt ze”. 

Hij wil wel voorkomen, dat ze zich prestatief druk opleggen. “Spelplezier, beter worden en met een goed gevoel van het veld stappen”, heeft zijn voorkeur. “Als je puur voor het winnen gaat. ga je je blindstaren. Zoiets levert ongewenste druk op.” Zondag openen de vrouwen tegen nummer voorlaatst Pijnacker. Een makkie? “Nee”, is de waarschuwing. “In de sport krijg je niks cadeau”.