Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
Foto: PR
Foto: PR (Foto: )

Strafschoppen beslisten de voorlaatste voorronde-wedstrijd van het toernooi om het Vlaardings kampioenschap, waarin Victoria’04 en het door veel blessures gehandicapte VFC/za na de reguliere speeltijd op 1-1 finishten. Vijf strafschoppen waren daarna niet genoeg om een beslissing te forceren. Pas bij de zevende kalktrap werd het verschil gemaakt en werd Victoria’04, nadat VFC miste, de feestvierende partij.

Victoria’04 plaatst zich voor halve finale

Daaraan ging een boeiend duel vooraf, waarin de twee elkaar het leven behoorlijk zuur maakten en er achtmaal, overigens eerlijk verdeeld over beide ploegen, geel getrokken werd. VFC/za, dat de geblesseerde Netten, Bokx, Mudde en Salomons miste, opende de score nadat Thijs Hoogstrate een vrije trap van Nordin van Mil binnen schoot. Niet veel later zorgde Nailey Girigorie voor de gelijkmaker.

Tweede Vlaardingse marathon op 25 mei

Op Facebook Running Friends staat de aankondiging dat op zaterdag 25 mei de Vlaardingse marathon een vervolg krijgt. Net als vorig jaar is de start in de Broekpolder. Ook is er een halve marathon, 10 km-loop en een kids run. Meer info en de link om in te schrijven (vol is vol) .is te vinden op het genoemde Facebook-account. 

CWO viert 15-jarig fusiejubileum

CWO bouwt op zaterdag 25 mei rond de laatste competitiewedstrijd (tegen Vierpolders) een jubileumfeest. Het is dan vijftien jaar geleden, dat de clubs HSC, HVO en RKWIK samen CWO gingen vormen. Er zijn wedstrijden voor de jeugd en ook is er een toernooitje voor oud-spelers van de gefuseerde clubs. Het was oorspronkelijk de bedoeling om met een mix van veteranen een wedstrijd te spelen. De animo blijkt zo groot, dat er van iedere club een team geformeerd kan worden. 

Avondvierdaagse van 3 tot 6 juni

Ook op Facebook (Avond4daagse Vlaardingen) staat de aankondiging, dat de avondvierdaagse van maandag 3 tot en met donderdag 6 juni de stad doorkruist. Om alles in goede banen te leiden wordt nog naar vrijwilligers gezocht, die op één of meer avonden als verkeersregelaar willen optreden. Aanmelden kan via een Facebook PB.

AGENDA

VOETBAL– zat (14.30): RVVH-Zwaluwen, CION-Verburgh, MVV’27-DVO’32, CWO-Rhoon, Quintus-Deltasport, Hillegerberg-VFC/za (15.00), KethelSpaland-Victoria’04 (17.00).

Zon: DCG-VFC/zo (14.00)

DAMESVOETBAL: zat KMD 2-CION, DVO’32-TransvaliaZW (12.00), CWO-FIOS (13.00).

ZAALVOETBAL: maan Stompwijk-Deltasport.

BASKETBAL: zat Hurricanes-Vlaardingen Captains.

HOCKEY: vrij beker Gouda-Pollux(d); zon Broekpolder 12.45 Pollux-Dordrecht(d), 14.45 Pollux-Dordrecht(h).

HONKBAL (oefen): zo Bijdorp 14.00 Schiedam-Zwijndrecht.

KORFBAL: zat Cl.Civilislaan 17.15 Twist-Dijkvogels.

VOLLEYBAL: don Erasmus 5-Move4U(d), Erasmus 4-Move4U(h).

WATERPOLO: zat De Gouwe-ZVVS(d), DJK/ZAR-ZVVS(h); zon De Kulk 16.00 ZVVS-Oceanus(h).

SPORT in het KORT