Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
De SuperCup is weer in Vlaardings bezit (Foto: RWM)
De SuperCup is weer in Vlaardings bezit (Foto: RWM) (Foto: )

Dat Ian Maatsen met Dortmund via tweemaal winst op Paris Saint-Germain de finale van de Champions League bereikte is burgemeester Bert Wijbenga niet ontgaan. Op Facebook reageert hij: “Wat heeft hij goed gespeeld. Gewonnen door teamspirit en keihard knokken. Hoe Vlaardings wil je het hebben?” 

Lof van burgemeester voor Ian Maatsen

Hans Meerman overleden

Eind augustus 2023 reed Stichting Ambulance Wens Hans Meerman naar het veld van Zwaluwen. Hij, lid van verdienste en ernstig ziek, wilde nog eenmaal bij een wedstrijd zijn. Hij zag een winnend Zwaluwen. Zelf lukte het hem niet zijn ziekte te overwinnen. Meerman overleed vorige week, 56 jaar oud. 

Super Cup: Zwaluwen wint na strafschoppen

De pompeuze Super Cup staat komend jaar aan de Zwaluwenlaan. In het jaarlijkse duel tussen de Vlaardingse en Schiedamse voetbalkampioenen,  dat aan de vooravond van Hemelvaartsdag voor de zesde maal en voor veel publiek plaatsvond, lukte het derdeklasser Excelsior’20 om vierde divisionist Zwaluwen het voetballeven behoorlijk zuur te maken en met een gelijkspel (1-1) het laatste fluitsignaal te halen. De Vlaardingers namen daarna de strafschoppen beter. Het is de vierde keer, dat de regio-wedstrijd een Vlaardingse winnaar opleverde. Eerder wonnen VFC/zo, Deltasport en DVO’32. De Schiedamse eer werd in 2019 en 2023 gered door SVV en HBSS. 

Zwaluwen heeft zich inmiddels weer geplaatst voor de Vlaardingse finale op zaterdag 22 juni en krijgt CION als tegenstander. 

Nieuwe trainer voor vrouwen Pollux

Hockeyclub Pollux neemt aan het einde van de seizoen afscheid van Mark Langemeyer, die in de Broekpolder sinds 2022 voor een tweede termijn de hoofdmacht van de dames leidt. Tim Schilling wordt zijn opvolger. Hij speelde 10 jaar bij Barendrecht in Heren 1 en leidt nu de dames van Etten Leur. 

Uitslagen

KORFBAL:Twist-NIO 11-8 

HONKBAL: Catch-Holy 12-11 

O23: titel Zwaluwen, VFC naar 2e divisie

Het O23-elftal van Zwaluwen verzekerde zich na winst op Victoria’04 O23-2 van het kampioenschap in de voorjaarscompetitie van de eerste klas. De leeftijdgenoten van VFC sloten de jacht op promotie naar de 2e divisie na 2-3 winst op RVVH met succes af .

AGENDA

VOETBAL- zat (14.30): VFC/za-DHC, CION-Oliveo, Excelsior’20-CWO, DVO’32-Victoria’04, SEV-Deltasport, PPSC-Maense, Hermes DVS-Egelantier Boys, Delft-SVV, HBS-Zwaluwen (15.30).; Zon: Roda’23-VFC/zo

DAMESVOETBAL: zat Berkel 4-CION

CRICKET: zat Schiedam Thurlede 17.30 Excelsior’20-Hermes DVS

HONKBAL: zon 14.00 Schiedam-Wombats