Vroeg opstaan voor Halve van Cees

Sport
De een (links) voelt of het water niet te koud is, een ander laat zich zonder die test in het water vallen. Ze hebben er zin in. (Foto: RWM)
De een (links) voelt of het water niet te koud is, een ander laat zich zonder die test in het water vallen. Ze hebben er zin in. (Foto: RWM) (Foto: )

Het is de eigenlijk de dertiende editie. Omdat dat getal hem niet zint noemt Cees den Dunnen het, met een lach op het gezicht, de veertiende ‘Halve van Cees’. Een trainings-evenement, dat triathleten van TV Rijnmond in wedstrijdarme tijden scherp houdt.

Het is heel wat jaartjes geleden dat hij de naar zijn voornaam vernoemde ‘halve’ introduceerde  Met zwemmen in de vaart en een fiets- en loopparkoers in en door de Broekpolder. Tweemaal heen en weer zwemmen vanaf de kade bij het clubhuis van Kanovereniging Natsec en de houten fietsbrug verderop, gevolgd door tientallen fietskilometers en ter afsluiting vijftien kilometer lopen. Het vult twee keer per jaar vanaf 9.00 uur de zondagochtend van een stel gedreven multi-sporters. Mannen én vrouwen. Met aanvankelijk Brasserie Vlietzicht als startpunt. Daarna startte de trainingsgroep een tijdje vanaf de thuisbasis van WSV De Bommeer. Sinds vorig jaar is de kade bij de kanovereniging het centrale punt. “Een prachtige locatie”, looft Den Dunnen, die een judo-verleden heeft, maar na een nekblessure voor de triathlon koos en vorig jaar Nederlands kampioen in de leeftijdklasse 35+ werd..

Triathlon is een kleine sport. “Maar wie er eenmaal voor gekozen heeft doet dat met passie”, weet hij uit eigen ervaring en ziet het bij anderen ontstaan. “Sterker nog, het wordt gaandeweg zelfs een soort verslaving.” Met als voordeel, dat een blessure niet tot een tijdelijke stop van het sporten hoeft te leiden. “Wie bijvoorbeeld een blessure oploopt waardoor hardlopen even niet mogelijk is kan blijven fietsen en zwemmen.” Dat laatste doen ze niet alleen in open water, maar ook driemaal per jaar onder leiding van een trainer in het zwembad.  

Meer info over TVR is te vinden op de site triathlonrijnmond.nl en Facebook Triathlon Vereniging Rijnmond