CWO toch weer met lege handen

Sport
'Alleen op de wereld' stond deze OVV-aanvaller. Hij maakte er dankbaar gebruik van en stuurde een corner richting winkelhaak: 0-1.  (Foto: RWM)
'Alleen op de wereld' stond deze OVV-aanvaller. Hij maakte er dankbaar gebruik van en stuurde een corner richting winkelhaak: 0-1. (Foto: RWM) (Foto: )

“Eigen schuld, dikke bult”, is de analyse na CWO’s 1-3 nederlaag tegen OVV. Het leek nergens op, zag het publiek, de aanhang en tot eigen ongenoegen ook de interim-trainers Igor Markovic  en Eray Kocman. Dankzij Rozenburg was er niettemin een pluspuntje. De eilanders klopten KethelSpaland en zorgden er daardoor voor, dat voor CWO de nacompetitie-dreiging bijna geweken is.

DOOR GERARD S. VERVER

Markovic had zich op de bank zitten verbijten. Zag, dat het aan beleving, inzet en wilskracht ontbrak. Zeker in de eerste helft, waarin de Oostvoorners nauwelijks een strobreed in de weg werd gelegd en driemaal scoorden. En dat, nadat het een week eerder een hoopgevend teken van leven had afgegeven door Rozenburg met 0-4 te kloppen. “Toen was het ook niet geweldig, vandaag was het verschrikkelijk”, geeft hij eerlijk toe. “OVV streed voor iedere meter. Bij ons ontbrak dat. Wij liepen achter de tegenstander en de feiten aan.” Dat heeft hij zijn manschappen in de rust ook onomwonden (”op een manier, die eigenlijk helemaal niet bij me past”) duidelijk gemaakt. “Als ik er elf had kunnen wisselen had ik het gedaan”. Daarna was er weliswaar sprake van enig herstel, maar was de achterstand te groot om die uit te poetsen. 

“Weet je, deze ploeg heeft kwaliteit genoeg. Als wij daarnaast de werklust en intensiteit kunnen matchen aan die van een willekeurige tegenstander dan is er niks aan der hand en spelen wij, op hooguit twee clubs na, echt het betere voetbal. Of ze dat zelf beseffen? Zaterdag even niet”.

TUSSENBALANS

Zwaluwen houdt zicht op de play-offs. CION heeft een periode en is nog titelkandidaat. Voor VFC/za en Victoria’04 ligt een periode in het verschiet. DVO’32 en Deltasport kunnen degradatie (tenzij er een wonder gebeurt) niet ontlopen.