Optreden van Pater Moeskroen.
Optreden van Pater Moeskroen. (Foto: Martin van den Tweel / Tweel Light Zone Photography)

Feestelijke opening cultureel seizoen op Zomerterras

Uit

Het culturele seizoen wordt zondag op feestelijke wijze geopend tijdens het gratis toegankelijke UITterras in het Oranjepark. Op de laatste dag van het Zomerterras presenteren artiesten, organisaties en verenigingen wat er komend seizoen te beleven valt in Vlaardingen. De Stadsgehoorzaal verzorgt het podiumprogramma met optredens van o.a. Wouter Hamel, Pater Moeskroen, Assepoester en Elvis the Music.

Vanaf 13.00 uur openen de entreehekken aan de Julianasingel zich en gaat het uitgebreide programma van start. Tien artiesten uit theaterseizoen 22/ 23 geven voorproefjes van hun voorstellingen, puur Vlaardingse verenigingen laten zien wat zij in huis hebben en diverse culturele organisaties zijn vertegenwoordigd op de Proeftuin. Uiteraard is het ook de hele dag mogelijk om, met (overgebleven) Zomerterrasmunten, theater- en concertkaarten te kopen bij de festivalkassa.

Internationaal bekende jazzzanger Wouter Hamel zal het eerste optreden van de dag geven op het previewpodium en muziekband Pater Moeskroen sluit de dag knallend af. Tussendoor worden bezoekers getrakteerd op optredens van Dennis van Aarssen, Erwin Nyhoff (Elvis The Music), Flip Noorman, Assepoester de Musical, Checkpoint Charlie, Oxygen, en Kikker. Na afloop van hun optreden komen de meeste artiesten nog langs bij de tent van de Stadsgehoorzaal voor een meet & greet met fans. Ook de lokale artiesten van CJV Musicalgroep en CJV Jongeren Theatergroep, Kaya, het Vlaardings Musical Gezelschap, muzikant Mike Onyango en Showbrassband Thalita zullen laten zien wat zij in huis hebben.

Naast het podiumprogramma vindt er nog veel meer plaats op het festivalterrein. Zo worden bezoekers verrast door verschillende straattheateracts en presenteren diverse culturele instellingen waaronder KADE40, Museum Vlaardingen, De Kroepoekfabriek, Bibliotheek De Plataan, Masamuda, Molen Aeolus, Urban Haring Run, Vlaardingen 750, Festival Onder de Linden en Winterterras zichzelf op de Proeftuin waar zij ook hun moment kunnen pakken om bezoekers toe te spreken op ‘de zeepkist’.

Ook voor de jongste bezoekers is er veel te beleven, met onder andere meet & greets met Stadsgehoorzaal mascotte Syb de Stadsleeuw en Peppa Pig, schminken, kleurplaten en circuslessen. De Stadsgehoorzaal kijkt er naar uit om het UITterras weer te organiseren en de opening van het nieuwe seizoen te vieren met alle andere Vlaardingse cultuuraanbieders en -aanbidders. Meer informatie en het dagprogramma is te vinden via stadsgehoorzaal.nl waar tevens kaarten gekocht kunnen worden voor alle theatervoorstellingen uit het nieuwe seizoen.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Vlaardingen

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Begraafplaats Emaus werd druk bezocht tijdens Open Monumentendag Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Toeslag voor energie is verhoogd Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Speciale avond van Alex en Irma Gast video 28 sep, 19:56
Afbeelding
Commissaris van de Koning: ‘Geloof in zelfredzaamheid is doorgeschoten’ Algemeen 28 sep, 16:51
Afbeelding
Antwoorden voor Zuid-Hollandse boeren bij online Landbouwloket Algemeen 28 sep, 16:20
Afbeelding
Nog kaarten te krijgen voor concert Anders van Ratatouille uit Vlaardingen Algemeen 28 sep, 14:52
Afbeelding
Officieel geopend zorggebouw Uitzicht zorgt dat ouderen niet uit zicht raken Algemeen 28 sep, 14:23
Afbeelding
Met de liquidatie van Jeugdstad verdwijnt een stukje Vlaardings erfgoed Algemeen 28 sep, 12:34
Afbeelding
Vlaardingse Gouden Buur Award is aansporing tot collectiviteit en samenwerken aan gemeenschappelijke waarden Algemeen 28 sep, 12:05
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 28 sep, 10:54
Afbeelding
Judith heeft al de helft van braintrainer bijeen gelopen Algemeen 28 sep, 10:10
Afbeelding
Een sluitende en ambitieuze meerjarenbegroting moet Vlaardingen in de komende jaren uit het slop trekken Algemeen 28 sep, 09:10
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:26
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Vlaardingen

Op Rodi Vlaardingen volg je het laatste nieuws uit Vlaardingen. Rodi Vlaardingen informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Vlaardingen

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Vlaardingen in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief