Feestelijke opening cultureel seizoen op Zomerterras

Uit
Optreden van Pater Moeskroen.
Optreden van Pater Moeskroen. (Foto: Martin van den Tweel / Tweel Light Zone Photography)

Het culturele seizoen wordt zondag op feestelijke wijze geopend tijdens het gratis toegankelijke UITterras in het Oranjepark. Op de laatste dag van het Zomerterras presenteren artiesten, organisaties en verenigingen wat er komend seizoen te beleven valt in Vlaardingen. De Stadsgehoorzaal verzorgt het podiumprogramma met optredens van o.a. Wouter Hamel, Pater Moeskroen, Assepoester en Elvis the Music.

Vanaf 13.00 uur openen de entreehekken aan de Julianasingel zich en gaat het uitgebreide programma van start. Tien artiesten uit theaterseizoen 22/ 23 geven voorproefjes van hun voorstellingen, puur Vlaardingse verenigingen laten zien wat zij in huis hebben en diverse culturele organisaties zijn vertegenwoordigd op de Proeftuin. Uiteraard is het ook de hele dag mogelijk om, met (overgebleven) Zomerterrasmunten, theater- en concertkaarten te kopen bij de festivalkassa.

Internationaal bekende jazzzanger Wouter Hamel zal het eerste optreden van de dag geven op het previewpodium en muziekband Pater Moeskroen sluit de dag knallend af. Tussendoor worden bezoekers getrakteerd op optredens van Dennis van Aarssen, Erwin Nyhoff (Elvis The Music), Flip Noorman, Assepoester de Musical, Checkpoint Charlie, Oxygen, en Kikker. Na afloop van hun optreden komen de meeste artiesten nog langs bij de tent van de Stadsgehoorzaal voor een meet & greet met fans. Ook de lokale artiesten van CJV Musicalgroep en CJV Jongeren Theatergroep, Kaya, het Vlaardings Musical Gezelschap, muzikant Mike Onyango en Showbrassband Thalita zullen laten zien wat zij in huis hebben.

Naast het podiumprogramma vindt er nog veel meer plaats op het festivalterrein. Zo worden bezoekers verrast door verschillende straattheateracts en presenteren diverse culturele instellingen waaronder KADE40, Museum Vlaardingen, De Kroepoekfabriek, Bibliotheek De Plataan, Masamuda, Molen Aeolus, Urban Haring Run, Vlaardingen 750, Festival Onder de Linden en Winterterras zichzelf op de Proeftuin waar zij ook hun moment kunnen pakken om bezoekers toe te spreken op ‘de zeepkist’.

Ook voor de jongste bezoekers is er veel te beleven, met onder andere meet & greets met Stadsgehoorzaal mascotte Syb de Stadsleeuw en Peppa Pig, schminken, kleurplaten en circuslessen. De Stadsgehoorzaal kijkt er naar uit om het UITterras weer te organiseren en de opening van het nieuwe seizoen te vieren met alle andere Vlaardingse cultuuraanbieders en -aanbidders. Meer informatie en het dagprogramma is te vinden via stadsgehoorzaal.nl waar tevens kaarten gekocht kunnen worden voor alle theatervoorstellingen uit het nieuwe seizoen.