Gratis rondleiding in museum de Speeltoren

Algemeen
Museum de Speeltoren.
Museum de Speeltoren. Foto: aangeleverd.

MONNICKENDAM - De museumgidsen van het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam zijn elke zondagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur gratis beschikbaar om u rond te leiden door het hele museum. Met de extra toelichting van een museumgids ziet en beleeft u als bezoeker meer van de diverse tentoonstellingen in de vier museumzalen. 

De gidsen kunnen u bijvoorbeeld meer vertellen over de nieuwe tentoonstelling 'Monnickendam van Vroeger', periode 1800-1950. Een zaal vol nostalgie met fascinerende beelden en voorwerpen uit de tijd van onze voorouders. Dankzij de ontwikkeling van de 'photographie' in de 19e eeuw kunnen wij nu getuige zijn van het leven van onze voorouders. 
De tentoonstelling belicht aan de hand van drie thema's in enkele fragmenten het wel en wee van Monnickendammers uit die tijd. Het laat de inwoners en hun stad zien in prachtig oude foto´s. Een fotograaf in de straat bracht opwinding, er werd geposeerd: stijfjes, elegant, verlegen of brutaal...


Maar de gidsen geven u ook informatie over hoe het Waterland zoals wij dit nu kennen, is ontstaan. Ook komt u te weten waarom Monnickendam het 'valste' carillon van de wereld heeft. 
De museumgidsen staan vanaf zondag 6 januari tot en met 24 februari elke zondagmiddag van 14.00 tot 15.30 uur gratis voor u klaar in het Waterlandsmuseum de Speeltoren in Monnickendam.
Waterlandsmuseum de Speeltoren is te vinden aan Noordeinde 2-4 in Monnickendam. Tel: 0299-652203. Het museum is elk weekend geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Entree: gratis met museumkaart, kinderen 4 tot 11 jaar € 2,50, 12 tot 17 jaar € 3,00 en volwassenen € 5,00.  Meer info op www.despeeltoren.nl.