SV Marken Dames 1 in de prijzen bij Wintercup Holland

Algemeen
Het team van SV Marken is blij met de zesde plek en de derde helft prijs.
Het team van SV Marken is blij met de zesde plek en de derde helft prijs. Foto: Eye City Promotie

MARKEN - SV Marken Dames 1 is in de prijzen gevallen bij de tweede editie van Wintercup Holland. Ze wisten de zesde plek de bemachtigen op het toernooi dat van 10 tot en met 13 januari plaatsvond in Beuningen, Gelderland. Tevens ontvingen zij de derde helft prijs. Veertig heren- en damesteams namen deel aan de cup die in het leven is geroepen om de winterstop voor amateurclubs te overbruggen. Bovendien is teambuilding een belangrijk onderdeel van Wintercup Holland. 

De dames van SV Marken hadden een zware poule met onder andere het Nationale Politie Elftal, VV Achterveld, Wiron en nog vele anderen. De dames begonnen het toernooi met gelijk een 0-1 winst tegen de dames van SV DWO. De tweede wedstrijd ging helaas verloren tegen de dames van Beuningse boys. Maar daarna pakte de dames vier punten met een gelijkspel tegen VV Hooglanderveen en een winst tegen Wiron.
Met een zesde plek op zo'n zwaar bezet toernooi hebben de dames het erg goed gedaan. 

Derde helft
Winst en teambuilding zijn gelijk aan elkaar op het Wintercup Holland toernooi. Een zeer belangrijke prijs die er dit toernooi te winnen valt is dan ook de prijs van de derde helft. Met keuze uit veertig teams waren het de dames van SV Marken die deze prijs terecht gewonnen hebben. Elke avond waren de dames aanwezig op de feesten en sommige hielden het elke avond vol tot diep in de nacht. Maar alle dames stonden de volgende dag voor de wedstrijden gewoon weer om 09.30 uur op het veld voor hun wedstrijden! Met verblijf op het complex van de Groene Heuvels in Gelderland was het een weekend met twee dagen voetbal en drie geweldige feesten. Volgend seizoen zullen de dames de titel gaan verdedigen in Duinrell waar de derde editie van de Wintercup Holland gehouden wordt. 

Meedoen?
Wintercup Holland is een toernooi voor senioren (heren en dames) tot aan de hoofdklasse. Het volledige weekend staat in teken van teambuilding voor de tweede seizoenshelft. Voor teams uit de hoofdklasse maar ook voor teams uitkomend tot aan de kelderklasse. Er zijn poules voor de dames, heren hoge klasse, heren lage klasse, 35 en 45. Alle teams spelen 11 tegen 11. Maar naast het toernooi is de Wintercup vooral gericht op teambuilding.
EyeCity promotie, verantwoordelijk voor de promotie rondom dit toernooi, hoopt dat voor de volgende editie van 10 tot en met 13 januari 2020 meer Waterlandse teams mee zullen doen zodat er meer prijzen naar Waterland toekomen. Wil jij volgend seizoen ook meedoen aan dit toernooi? Kijk dan op www.wintercupholland.nl.