Dansen met Bach in de Grote Kerk

Algemeen
Het tweede concert van de serie Bach vindt plaats op 7 november.
Het tweede concert van de serie Bach vindt plaats op 7 november. Foto: Esther van der Zon

MONNICKENDAM - Het tweede concert van de serie Bach in Monnickendam vindt plaats op zondagmiddag 7 november. In de Grote Kerk speelt het Nicolaas Consort onder leiding van Maria van Nieukerken de Eerste Orkestsuite van Bach. 

De orkestsuites zijn composities die voornamelijk uit dansen bestaan. Zeventiende-eeuwse dansen als Courante, Gavotte en Menuet. Op het orgel speelt Wim Dijkstra de Tweede Franse Suite van Bach. Dansmuziek om naar te luisteren en zachtjes mee te bewegen. Kamerkoor PA’dam ontbreekt niet. Na hun succesvolle landelijke tournee met het Requiem van Mozart zullen ze in de Grote Kerk een prachtig verstild motet van Anton Bruckner zingen en het Magnificat van Pachelbel. Johann Pachelbel was de leraar van de oudste broer van Bach, de broer bij wie hij als kind in huis woonde toen zijn ouders overleden waren. Het concert wordt afgesloten met het beroemde koraal Jesu bleibet meine Freude.

Het concert in de Grote Kerk van Monnickendam begint om 16.00 uur. Entree is € 12,00 voor volwassenen en € 1,00 voor kinderen. Om 15.45 uur is er een toelichting op de muziek.