Geslaagde Voedselbankactie op Marken

Algemeen
Afbeelding
((Foto: Pep)

MARKEN - Wat begon als een idee op een verjaardag in december 2012, is bij de dames Trijntje Boes-Boes en Willy Bosch-Uithuisje uit Marken, uitgegroeid tot een geweldig jaarlijks initiatief. Voor het negende jaar konden de dames, met hulp van vrijwilligers, vele artikelen naar de voedselbank in Purmerend brengen. Vele kratjes met etenswaren, werden zondag  weggebracht naar de voedselbank.

Vorig jaar hebben de dames, door de corona maatregelingen, de actie in eerste instantie uitgesteld en later afgeblazen. Maar dit jaar stonden ze wel met een kraam nabij de supermarkt aan de Boxenring. Al was het wel een beetje afzien, daar er een koude wind over Marken blies.

Bewoners van Marken tussen konden zondag tussen 09:00 en 14.00 uur spullen inleveren voor de Albert Heijn supermarkt op Marken. Albert Heijn gaf volledige medewerking aan het project en had voor het gemak, in de supermarkt, voor het winkelend publiek een stelling gebouwd met ideeën voor artikelen. Rond twee uur werden alle artikelen naar de Voedselbank aan de Van IJsendijkstraat 164A in Purmerend gebracht.

Al met al kan kunnen de dames terugkijken op wederom een geslaagde editie, welke ook komend jaar herhaald zal worden. Dat wordt een jubileum, editie nummer tien.

Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Afbeelding
Afbeelding