Activiteit voorjaarsvakantie

Knutselen en speuren in De Speeltoren Monnickendam

Algemeen
Voor kinderen is er van alles te beleven tijdens de voorjaarsvakantie in De Speeltoren.
Voor kinderen is er van alles te beleven tijdens de voorjaarsvakantie in De Speeltoren. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Vind jij knippen, tekenen, plakken en schilderen leuk? Kom dan in de voorjaarsvakantie naar het Waterlandsmuseum de Speeltoren en doe mee met de workshop ‘Maquette bouwen’. Of ben jij een echte speurneus? Ga dan op zoek door het hele museum naar de antwoorden van de spannende speurtocht.  

 De drie workshops ‘maquette bouwen’, voor kinderen van 6 – 12 jaar, zijn op dinsdag, woensdag en donderdag (22, 23 en 24 februari). Op een grote afbeelding van een polder met een dijk, slootjes en weggetjes plak jij je zelfgemaakte huisje, boerderijtje, paarden, koeien, kippen, enzovoort. Je mag het helemaal op jouw manier tekenen, schilderen en opplakken. De begeleiders helpen je graag een beetje op weg.   De speurneuzen (7 – 12) kunnen de spannende museumspeurtocht oplossen. Soms een beetje zoeken of met hulp van (groot)ouders kom je er altijd wel uit. Met een uurtje ben je het hele museum door en ontvang je een leuke attentie.  

Activiteiten kleintjes Monnickendam

Wanneer er geen workshops tijdens de voorjaarsvakantie in de Juniorzaal zijn, kunnen de kleintjes gewoon spelen in het Ontdekhuisje, oude verkleedkleren aandoen of de twee goede combinaties van de grote memorykast proberen te vinden.  De workshops ‘maquette bouwen’ beginnen om 13.30 en eindigen om 15.00 uur, begeleiding is aanwezig. Graag even reserveren voor deelname aan de workshop via info@despeeltoren.nl of bij de balie van het museum. Per middag kunnen maximaal 10 kinderen aan de workshops meedoen.  

Om het aantal volwassenen tijdens de workshop vanwege de corona maatregelen in de Juniorzaal te beperken, graag de kinderen alleen brengen en halen. Als de ouders willen blijven dan zelf s.v.p. het museum gaan bekijken. 

Entree en openingstijden 

De museumspeurtocht is gratis (normaal 1 euro) en voor de kinderen en de ouders geldt de normale museumentree. Entree kinderen € 2,50 (4 t/m 11 jaar), € 3,50 (12 t/m 17 jaar), volwassenen € 5 of gratis met een Museumkaart. Waterlandsmuseum de Speeltoren, Noordeinde 2-4, Monnickendam. 0299-652203. Openingstijden voorjaarsvakantie: van maandag t/m zondag 11.00 -17.00. Zie ook www.despeeltoren.nl