Vele handen maken licht werk in de speeltuin tijdens NL Doet

Algemeen
De Speeltuin Monnickendam is onder handen genomen tijdens NL Doet.
De Speeltuin Monnickendam is onder handen genomen tijdens NL Doet. (Foto: Ria Houweling-Bouwman)

MONNICKENDAM - Monnickendam heeft de grootste en leukste speeltuin van Waterland. Kinderen die langsfietsen vragen steeds: wanneer gaat de speeltuin weer open? En iedereen snapt waarom. Groot en klein heeft er altijd veel plezier en voor de ouders is het ook altijd een heerlijk ontspannen middag met een kopje koffie in de zon.

Officieel begint het speeltuinseizoen op 1 april maar dat betekent niet dat het werk aan de speeltuin niet eerder begint. Afgelopen weekend tijdens NL doet maakten vele handen al licht werk. De vrijwilligers gingen aan de slag om te maaien, klussen en poetsen zodat de speeltuin er weer glimmend bij staat voor een nieuw seizoen spelen.

Vrijwilligers

NL doet is in het leven geroepen om mensen te laten zien hoe leuk vrijwilligerswerk is maar vooral ook hoe belangrijk voor een leuke en betaalbare samenleving. Want die mooie grote speeltuin in Monnickendam waar je voor een klein prijsje al het hele jaar lid bent, bestaat omdat er veel vrijwilligers tijd in steken. Niet alleen het bestuur maar ook de klussers, maaiers, en de dames en heren die tijdens de openingstijden zorgen voor de versnaperingen en een veilige omgeving. Zonder hen was de speeltuin er niet of betaal je een veelvoud aan het lidmaatschap.

Wil je de sfeer proeven van vrijwilligerswerk in de speeltuin? Kom dan aanstaande zaterdag 19 maart tussen 10:00 en 16:00  uur helpen schoonmaken en klussen of gewoon even kijken of het je aanspreekt om een aantal keer per jaar een dagdeel in te vullen.  Meld je snel aan via info@speeltuinmonnickendam.nl