Noordkoor in de Broeker Kerk

Algemeen
Het Noordkoor geeft zondag 10 april een concert in de Broekerkerk.
Het Noordkoor geeft zondag 10 april een concert in de Broekerkerk. (Foto: aangeleverd)

BROEK IN WATERLAND - Het Noordkoor uit Amsterdam geeft zondag 10 april een concert in de Broeker Kerk in Broek in Waterland. Het Noordkoor staat garant voor een verrassend programma, en een aanstekelijk levendige show.

Waar de meeste koren zich focussen op één genre, stellen de leden van het Noordkoor hun diverse programma zelf samen. Dirigent Joep Hegger maakt vervolgens de dynamische arrangementen, waar de verschillende niveaus van de zangers onverwacht muzikaal naar voren komen. Daardoor maakt het weinig uit in welk genre het oorspronkelijke stuk staat: de pop, soul en klassiek in het programma klinken in de eerste plaats als het Noordkoor.

Scandinavische improvisatietechniek

Het koor zingt meer dan alleen voorgeschreven arrangementen. Een ingenieuze Scandinavische techniek voor groepsimprovisatie is ook vast onderdeel van het programma. Op basis van een serie handgebaren creëert de groep ter plekke muziek die nooit eerder bestond: een spannende muzikale reis voor zowel zangers als publiek.

Concert Noordkoor in de Broeker Kerk in Broek in Waterland: Zondag 10 april om 15.00 uur Kaarten (€ 5,-) zijn verkrijgbaar via www.broekerkerk.nl