Hartenkaas ‘Hart voor Vrouwen’ tijdens nationale week voor het hart

Algemeen
Doe mee, alleen samen is het mogelijk.
Doe mee, alleen samen is het mogelijk. (Foto: Inner Wheel Nederland)

REGIO - Van zondag 10 tot en met zaterdag 16 april wordt er gecollecteerd voor de hartstichting. Het vrouwenhart verdient deze week ook extra aandacht en Inner Wheel (IW) Purmerend zet zich daar nu al ruim een jaar voor in met allerlei activiteiten. Stichting Hart voor Vrouwen is door Inner Wheel Nederland immers geadopteerd als nationaal serviceproject voor een periode van totaal drie jaar.

Hartfalen is bij vrouwen op dit moment doodsoorzaak nummer 1, boven borstkanker en verkeersongelukken, en daar moet verandering in komen. Stichting Hart voor Vrouwen onderzoekt daarom specifiek het vrouwenhart. Want helaas weten we hier nog simpelweg te weinig over, maar dát er een wezenlijk verschil is hoe het mannenhart en het vrouwenhart werkt, dat is duidelijk.

Om beter te begrijpen hoe het vrouwenhart werkt en een gerichte behandeling kan krijgen is er geld nodig voor multidisciplinair onderzoek en daar draagt Inner Wheel een steentje aan bij.

Wandeling door Edam

Afgelopen maand maart heeft IW Purmerend een zeer geslaagde stadswandeling georganiseerd door Edam, waarbij er maar liefst een bedrag van €1.250,- is opgehaald. Tegelijkertijd werd er de nationale Hart voor Vrouwen-Fitweek gehouden waarbij meer de focus lag op persoonlijke bewustwording en actief bezig zijn met het doel een gezond hart te hebben en te houden. Zo werden er yogalessen en ademhalingstechniekinstructies gegeven door Gaby Schmidt van yogastudio See You in Purmerend en een sportles door SPURD-sportinstructrice Cindy Schmidt.

Voeding ook belangrijk

Naast bewegen is voor een gezond hart ook voeding heel belangrijk. Dat werd maar weer eens duidelijk in de Zoompresentatie PuurGezond van leefstijlcoach Angelique Knook uit Zuidoostbeemster, die de basis van gezonde voeding uitlegde. Want fit blijven in combinatie met gezonde en uitgebalanceerde voeding zorgt voor de goede balans.

Het volgende samenwerkingsproject ten bate van Hart voor Vrouwen staat alweer voor de deur, want de biologische kaasboerderij van het familiebedrijf Henri Willig uit Katwoude start tijdens de Nationale Hartweek een speciale actie met speciale ‘hartenkaasjes’.

Doe mee en klik

Iedereen die deze week de speciale hartenkaas koopt, levert een bijdrage aan het goede doel. 10 procent van iedere aankoop gaat rechtstreeks naar stichting Hart voor Vrouwen. Doe mee en klik op https://henriwillig.com/verantwoord-ondernemen-zo-doen-wij-dat/maatschappelijke-betrokkenheid/wij-hebben-hart-voor-vrouwen/