Kunstroute Broek in Waterland

Algemeen
De Kunstroute 2022 zal dit jaar ook weer traditiegetrouw plaatsvinden op Hemelvaartsdag en de vrijdag erna (26 en 27 mei) in en om Broek in Waterland.
De Kunstroute 2022 zal dit jaar ook weer traditiegetrouw plaatsvinden op Hemelvaartsdag en de vrijdag erna (26 en 27 mei) in en om Broek in Waterland. (Foto: Ria Houweling-Bouwman)

BROEK IN WATERLAND - De Kunstroute in Broek in Waterland vindt dit jaar plaats op Hemelvaartsdag (donderdag 26 mei) en de dag erna, vrijdag 27 mei. Pak deze kans en neem een kijkje achter de schermen in ateliers, in huiskamers, bij de Tungstenstudio aan de Hellingweg, in de Kerk, het Broekerhuis, de Bibliotheek en het Theehuisje op de Erven. 

Achter iedere deur met vlag vind je het verhaal van de kunstenaar en zijn werk

In 2004 ontstond het idee om elke twee jaar een kunstroute te organiseren. In huiskamers, ateliers en openbare gebouwen tonen kunstenaars uit Broek in Waterland samen met een aantal gastkunstenaars hun werk. De initiatiefneemster was Elly Koot met meer dan 40 deelnemers.  Achter iedere deur met de duidelijk herkenbare kunstroutevlag vind je het verhaal van de kunstenaar en zijn/haar werk. De kunstroute is zeer gevarieerd en een ervaring voor het hele gezin. Naast beeldende kunst zijn er dans- en muziekvoorstellingen (ook voor kinderen) op 30 locaties om van te genieten.

In Tungstenstudio, Hellingweg 22 vind je  een overzicht van werk van alle exposanten.  Net als op alle andere locaties kun je hier ook het routeboekje voor €1,00 kopen. Broek in Waterland is goed te bereiken per bus en de route is te voet af te leggen. Geniet van alles wat u tegenkomt in ons bijzondere dorp.

Volg ons op Facebook, Instagram en www.kunstroutewaterland.nl voor de voorpret en de laatste informatie.