Vogelexcursie ‘Zie ze vliegen’

Algemeen
Rond deze tijd is het in Zuiderwoude een komen en gaan van vogels.
Rond deze tijd is het in Zuiderwoude een komen en gaan van vogels. (Foto: aangeleverd)

ZUIDERWOUDE  – IVN Waterland houdt zondag 24 april de excursie  vogels kijken ‘Zie ze vliegen’. Een activiteit Voor iedereen die wat wil leren over onze weidevogels die je nu van heel dichtbij kan zien.

Rond deze tijd is het in Zuiderwoude een komen en gaan van vogels. De wintergasten zijn weer naar het noorden en van uit het warme zuiden komen de zomergasten binnen. Grutto’s, kievieten, tureluurs, allemaal komen ze weer naar de weilanden van Waterland. Wat zoeken ze hier toch? Waarom leggen ze die enorme afstanden af en trotseren zij al die gevaren om helemaal hier te komen broeden? 

Deze ochtend leer je als een echte vogelaar vogels kijken. Jullie krijgen een verrekijker mee, en natuurlijk is er een telescoop zodat je de vogels nog beter kunt zien! 

Start vanaf 10.30 uur te voet vanaf de kerk van Zuiderwoude. Rond 12.00 uur eindigt de excursie.  Voor leden en donateurs IVN Waterland is deze activiteit gratis, kinderen € 2,- volwassenen betalen €2,50. 

Graag van te voren aanmelden bij Ben Mesman 0299654472/0618227340 of b.j.mesman@gmail.com of via de website van IVN www.ivn.nl/waterland