Monnickendammer Visdagen terug van weg geweest

Algemeen
Op de vrijdagen 29 juli en 5, 12 en 19 augustus zal de binnenhaven van Monnickendam weer in het teken staan van het visroken waar Monnickendam van oudsher zo bekend om stond.
Op de vrijdagen 29 juli en 5, 12 en 19 augustus zal de binnenhaven van Monnickendam weer in het teken staan van het visroken waar Monnickendam van oudsher zo bekend om stond. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Na twee jaar afwezigheid komen de Monnickendammer Visdagen dit jaar weer terug. Op de vrijdagen 29 juli en 5, 12 en 19 augustus zal de binnenhaven van Monnickendam weer in het teken staan van het visroken waar Monnickendam van oudsher zo bekend om stond. Nieuwe vrijwilligers zijn welkom.

Anders dan voorgaande jaren – waarop de visdagen op zes vrijdagen werden georganiseerd – heeft het bestuur dit jaar gekozen voor vier vrijdagen. Het wordt een uitdaging om het programma weer op poten te zetten. De visrokerij De Lange Ben is verdwenen maar daar heeft het bestuur een oplossing voor gevonden. Voorzitter Gerard Meij: “In Monnickendam is er nog één visrokerij die nu nog op ambachtelijke wijze vis rookt, namelijk Gebr. de Boer aan de Havenstraat. Zij zijn bereid gevonden om op de vier vrijdagen een kijkje in de keuken te geven. Daar zijn we heel blij mee”. Ook het visroken buiten in rooktonnen keert terug als onderdeel van het programma net als de oude ambachten, de streekmarkt en de kinderspelen.

Het bestuur hoopt dat het evenement dit jaar net zo sfeervol en succesvol wordt als vóór de uitbraak van corona. Het evenement drijft voor het grootste deel op de inzet van vrijwilligers. De hoop is dat iedereen nog steeds beschikbaar is en dat ook sponsoren nog bereid zijn om ons te ondersteunen. Ook nieuwe vrijwilligers zijn daarom welkom. Meij: “Meedoen aan de visdagen is net zo leuk als het bezoeken ervan, dus meld je aan.”

Voor meer informatie zie: www.monnickendammervisdagen.nl.