Ronde van Ilpendam komt er weer aan

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Sander van Ketel)

ILPENDAM – Het is weer bijna zover; de Ronde van Ilpendam. Dit jaar de 10de editie. Traditioneel wordt eerste pinksterdag, 5 juni, het wieler- hardloop-, tourfiets, wandel- en hardloopevenement gehouden. Dit jaar gaat de opbrengst van de Ronde van Ilpendam naar Make A Wish. 

Deelnemers kunnen zich van tevoren inschrijven of op de dag zelf. De kosten zijn dan 1 euro hoger. Ook voor de toeschouwer is er deze dag van alles en nog wat te zien en te beleven; muziek, hapjes, drankjes en er is een loterij waarmee diverse prijzen te winnen zijn.

De fietsers kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden, voor de lopers zijn er vier lengtes. Tevens is er voor de kinderen ook een gezellige kidsloop. De routes gaan door het Noord-Hollandse landschap. Onderweg op elke route zijn er stempelposten. Op het plein op de Noord verzorgt Martijn Zwaan van 2-Tone de gehele dag de muziek. Het Dorpshuis Ilpendam verzorgt hamburgers, drankjes en ook andere versnaperingen te verkrijgen. Tevens wordt er een loterij gehouden. Jan wals verzorgt wederom een springkussen voor de kinderen. 

Er is parkeergelegenheid bij de firma CH Dekker, Dorpsstraat 81a, Ilpendam. Inschrijven kan ook nog op de dag zelf. De kosten bedragen tussen de 4 en 10 euro per kaartje. Kijk voor meer informatie en om jezelf in te schrijven op www.rondevanilpendam.nl.