Waterlanders volop omgeschoold en aan het werk

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

WATERLAND - Inwoners van gemeente Waterland stromen succesvol uit van een uitkering naar werk of scholing. De cijfers die deze week bekend gemaakt zijn, schetsen een optimistisch beeld.

Hoewel het aantal uitkeringen tijdens de coronacrisis flink gestegen is, is het aantal inwoners in de bijstand in 2021 namelijk met tien procent gedaald. Meer dan 4x zoveel als het landelijk gemiddelde van 2,4 procent.

Waterlanders zijn tijdens de crisis met succes naar ander werk of onderwijs uitgestroomd. Dit gebeurde ook regelmatig via omscholing. Ook de uitstroom van inwoners met een arbeidsbeperking verloopt beter dan gemiddeld in Nederland. Door de loonkostensubsidie kunnen deze inwoners aan het werk bij reguliere werkgevers.

Wethouder Astrid van de Weijenberg: “Ik ben verheugd dat zoveel inwoners, ook degenen met een beperking, succesvol werk of een opleiding hebben kunnen vinden. Dit duidt op een goede samenwerking tussen medewerkers en inwoners. Het is fijn dat hun inspanningen resultaat opleveren.”