Expositie ‘Abandoned’ Atelier Cerneüs

Algemeen
Het steengoede werk van fotograaf Matthias Valewink zal te zien zijn onder de titel ‘Abandoned’.
Het steengoede werk van fotograaf Matthias Valewink zal te zien zijn onder de titel ‘Abandoned’. (Foto: Matthias Valewink)

MONNICKENDAM - Een jaar na de dood van zijn vader heeft Rob Cerneüs junior het atelier van de oude meester als galerie ingericht waar getalenteerde nieuwe makers hun werk mogen laten zien. Het steengoede werk van fotograaf Matthias Valewink zal te zien zijn onder de titel ‘Abandoned’.

De foto’s dagen je uit om verder te kijken dan het vanzelfsprekende! 

 Het openingsweekend vond plaats op 28 en 29 mei en daarna kunt u op afspraak de expositie bezichtigen tot 10 juli. 

Het gezin van Matthias woont om de hoek van Atelier Cerneüs. Hij kocht het laatste voltooide stenen beeld van meester beeldhouwer Rob Cerneüs senior en de brokstukken nam zijn zoon mee naar huis. Deze unieke verzameling stenen vormt zowel een foto installatie als een op zichzelf staand beeld die vragen oproepen. 

Kunst nooit volmaakt

Wanneer loopt de kunstenaar weg bij zijn werk en beschouwt het als voltooid? En kan in de perfectie ook iets onaf zijn? Volgens één van de meest creatieve geesten in de menselijke geschiedenis is een kunstwerk nooit volmaakt. 

Ruimte om te rouwen

“Art is never finished, only abandoned.” - Leonardo da Vinci - Het laatste onvoltooide stenen beeld van de beeldhouwer ‘Unvollendete’ vormt een inspiratiebron voor de fotograaf. Er moet letterlijk en figuurlijk ruimte zijn om te rouwen wat van ons wegloopt en tegelijkertijd vraagt de wereld om nieuwe beelden te omarmen die op ons afkomen. 

Matthias zet je aan tot denken

Ook met zijn foto’s uit het intrigerende project ‘The professional’ zet Matthias je aan tot denken. Hij maakt met architectonische precisie een uitsnede van verlaten hotelkamers en roept hiermee de suggestie op van een andere dimensie. De foto’s dagen je uit om verder te kijken dan het vanzelfsprekende!