Expositie portretkunst Rijk van den Hoff

Algemeen
Portret van Rijk van den Hoff.
Portret van Rijk van den Hoff. (Foto: Aangeleverd)

Van den Hoff tekent al zo lang zij zich kan herinneren, een kunde die zij heeft geërfd van haar moeder. Door het bestuderen van schilderwerken en het durven experimenteren met verfmaterialen heeft zij zich op schildergebied autodidactisch gevormd.

OOSTHUIZEN - Rijk van den Hoff exposeert met vrij werk in De Grote kerk van Oosthuizen van 26 t/m 17 juli. Niet alleen zijn een stuk of 12 van haar werken te zien, maar zij schildert daar ook aan een portret.

Sinds 2011 legt Van den Hoff zich met passie toe op het schilderen van portretten van mens en dier in klassiek realistische stijl. “Ik zie het schilderen van een portret als een voorrecht, ik mag iets vastleggen in de toekomst, wat voor menigeen een dierbaar bezit is”, zo zegt Van den Hoff.

Bij haar portretten in acrylverf staan schoonheid, fysieke gelijkenis en herkenbaarheid voorop. Die herkenbaarheid speelt zich voornamelijk af in het gezicht. De houding en de sprankeling van de ogen zijn voor haar een van de belangrijkste aspecten. Van den Hoff beschrijft haar werk als fris, klassiek realisme, met een eigen twist. Zij onderscheidt zich in haar werk door kleurgebruik, helderheid en minuscuul uitgewerkte specifieke details.

Schoonheid zit in een afwijking, aldus Van den Hoff. Een rimpel onder het oog, een scheve neus, een tandeloze mond, ook ouderdom is schoonheid. Eigenheid maakt de mens bijzonder. Niets is fijner dan het schilderen van portretten van mooie, markante en interessante mensen.

Opening op 25 juni van 14.00 tot 18.00. Openingstijden: do-zondag van 14.00 tot 17.00 uur.