Zomerse afwisseling in Harmonie

Algemeen
Alain Labrie speelt melodieuze vorm van flamenco.
Alain Labrie speelt melodieuze vorm van flamenco. (Foto: Aangeleverd)

EDAM - Na de maandelijkse Quiz op donderdag 16 juni (20.00 uur even opgeven ) komt zondag 19 juni de Volendammer Gitarist Dick de Boer met een gelegenheidstrio naar de Harmonie. 

“We zijn met zijn drieën en spelen een mix van wat commerciële klassieke hits en wat blues en jazzy dingen tussendoor” aldus de in onze gemeente zeer
geroemde gitarist. Vrij toegang.

Zondag 26 juni

In de reeks van Edammer Bands is het de beurt aan Cornelis van Staveren met zijn fusion band. 

Cornelis van Staveren (saxofoon) uit Edam speelt tenor, alt en sopraansax en is actief bij o.a. Dennis Burke, Notorious Monks en diverse jazz-, soul- en popbands en projecten. Deze zondag komt hij met zijn “fusion “vrienden om jazz, funk en soul eens goed met elkaar te mixen.

Donderdag 30 juni

Estér y Alain spelen en zingen Spaans en Portugees, Flamenco en Fado.

Alain Labrie speelt melodieuzere vorm van flamenco dan je in Spanje meestal hoort. Hij mengt er ook wat Arabische invloeden door, wat rock soms zelfs,
en de aanpak is zonder meer jazzy te noemen, waardoor het altijd subtiel swingt. Maar het is vooral het virtuoze, lyrische en melancholieke gitaarspel van Labrie dat alles echt optilt naar een niveau dat de standaard flamencoplaat verre overstijgt. Het duo maakt hij met (ex) Los Dolores zangeres Ester Veldhuis. Reserveren voor dit concert kan op www.harmonie-edam.nl. Kaarten zijn 15 euro, ex fee.