Sint-Jansvlinders zoeken tijdens vaartocht in Ilperveld

Algemeen
Sint-Jansvlinder.
Sint-Jansvlinder. (Foto: Klaas Ros)

ILPERVELD - Schipper en gids van Landschap Noord-Holland gaan zondag 26 juni op zoek naar de bloedrode en zwarte Sint-Jansvlinder. Deze fotogenieke nachtvlinders zijn overdag actief in het Ilperveld. Verder bloeit er van alles in dit natuurgebied ten noorden van Amsterdam en vliegen er vele vogels over.

Vaartocht met Sint-Jansvlinders 

De prachtige Sint-Jansvlinder, die ook wel bloeddropje wordt genoemd, is deze tijd van het jaar op veel plekken te vinden. Hij zit vaak op rietstengels en laat zich mooi bekijken. Stap in de boot en ga samen op zoek naar deze prachtige vlinder. Onderweg is er uiteraard ook oog voor de planten die langs de waterkant bloeien en de vele vogels die rondvliegen. Inclusief een bezoek aan een van de vele eilandjes.

Daar kan de Sint-Jansvlinder worden aangetroffen. Houd je fototoestel of telefoon gereed en maak een foto van deze fotogenieke vlinder. Verder is het waarschijnlijk dat je rietorchissen en de vleesetende zonnedauw te zien krijgt, maar natuurlijk is niets te garanderen... 

Met de excursieboot kun je dicht bij de weidevogels en de vlinders komen. Maar heb je een verrekijker? Neem deze dan mee! Trek ook waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn.

Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Wanneer: Zondag 26 juni van 13:30 tot 15:30 uur. Waar: Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl.