Culinaire fietstocht Happen & Trappen door Waterland, zondag 19 juni

Algemeen
Jaarvoorzitter Wouter Muijsers (rechts), met naast hem Rotarian Lewi Vogelpoel.
Jaarvoorzitter Wouter Muijsers (rechts), met naast hem Rotarian Lewi Vogelpoel. (Foto: Aangeleverd)

De verschillende leden van Rotaryclub Monnickendam hebben diverse taken om de culinaire fietstocht te laten slagen. Jaarvoorzitter Wouter Muijsers: “Een aantal leden zet elke keer weer een nieuwe fietsroute uit door ons prachtige Waterland. Een ander team houdt zich bezig met de culinaire invulling, bedenkt de gerechten en zorgt voor de inkopen. Anderen zorgen voor de sponsorinkomsten, de PR en de logistieke en administratieve organisatie en tot slot zetten veel clubleden zich op de dag zelf in om de diverse stoppunten te bemensen. Het is echt teamwork, waarbij elk clublid zijn of haar expertise inzet en tijd beschikbaar stelt ten dienste van de gemeenschap. Dat is ook waar Rotary om draait.”

WATERLAND - Nadat de voorinschrijving voor Happen & Trappen was opengesteld, ging het hard met de aanmeldingen. Toch is er nog plek voor nieuwe aanmeldingen voor het culinaire fietsevenement op zondag 19 juni aanstaande. Er is een nieuwe route uitgezet en er zijn nieuwe culinaire gerechten bedacht, ook is er traditiegetrouw weer een nieuw goed doel gekozen.

Hart voor Vrouwen

Evenementen als deze zorgen ervoor dat de Rotary geld kan genereren voor goede doelen die er lokaal, nationaal en internationaal zijn. Dit jaar is gekozen voor Stichting Hart voor Vrouwen. Deze stichting maakt zich hard voor wetenschappelijk onderzoek naar de verbanden van hart- en vaatziekten met andere organen en externe factoren bij vrouwen. De bijdrage helpt hen patiënten meer perspectief te bieden op een kwalitatief goed leven en zelfs genezing.

Weergoden positief

De weersvoorspelling voor zondag 19 juni ziet er gunstig uit. “Natuurlijk is de route door het Waterlandse polderlandschap nóg mooier als er een klein zonnetje schijnt en gelukkig zijn de weergoden ons gunstig gezind. De start is tussen 11.30 –-12.30 bij de Bierderij aan het Galgeriet in Monnickendam. Daar kan men goed parkeren en anders kan men op het Hemmeland terecht. Na een kop koffie met wat lekkers en ontvangst van het deelnamebewijs kan de route van circa 35 km van start. Dit jaar gaat deze route met 5 culinaire stops via Ilpendam, `t Twiske, Purmerend en de Purmer weer terug naar de Bierderij. Daar reiken we na afloop van het evenement een cheque uit aan het goede doel.”

Vooraf inschrijven

Inmiddels zijn de inschrijvingen in volle gang. “In totaal is er gerekend op maximaal 150 deelnemers. Inmiddels zitten we, een week voor het evenement, al op de helft, dus ziet het er rooskleurig uit.” Aanmelden en betalen kan via www.happenentrappenwaterland.nl. Deelname voor volwassenen is € 29,50, een bijpassend wijnproeverijtje kost € 9,50. Kinderen t/m 12 jaar kunnen deelnemen voor € 15. Wie gegarandeerd wil meegenieten wordt aangeraden zich snel mogelijk aan te melden.