Tribute to the Cats Band viert jubileum op Europaplein 24 juni

Algemeen
Optreden op het Europaplein, net als de leden van The Cats in 1960.
Optreden op het Europaplein, net als de leden van The Cats in 1960. (Foto: Aangeleverd)

Het begon als duo’s die optraden tijdens een bevrijdingsfeest op 5 mei 1960: Arnold Muhren met Cees Veerman, de andere Piet Veerman en Jaap Schilder, maar ook Theo Klouwer met z’n bandje speelden daar. Na die avond kwamen ze samen en werden de legendarische band The Cats. Dat optreden vond plaats op het Europaplein in Volendam, op een klein podium, voor het oude politiebureau. 

VOLENDAM - De Tribute to the Cats Band viert vrijdag 24 juni op het Europaplein het 20-jarig jubileum van de band.

Het is nu 62 jaar later, en de Tribute to the Cats Band viert 24 juni op dat zelfde Europaplein hun 20-jarig jubileum. Het podium staat zelfs op die zelfde plaats. 

Harmen Veerman vertelt hoe 20 jaar geleden de leden samen begonnen als een geintje. De leden van de Cats waren erbij aanwezig en vroegen zich af of dat wel levensvatbaar zou zijn. Maar het was zo’n succes dat ze direct boekingen kregen, uit het hele land. “De grootste zalen waren zo goed als uitverkocht,” laat Harmen Veerman, gitarist in de band, weten. “Wij houden de aandacht op de Cats muziek gericht, houden de muziek levend.” Harmen is pas later bij de band gekomen. Elf jaar geleden werd hij gevraagd, omdat gitarist Larry Koning minder wilde optreden. “Soms spelen we wel twee, drie keer in een weekend. Je crosst het hele land door. En ik ben zelf niet meer de jongste, dus dat was Larry, maar ook mij te veel. Daarom delen wij de optredens, de ene keer ben ik erbij, de andere keer Larry.”

Het belooft een top concert te worden, met diversen verrassingen. Een ervan is dat de band samen zal spelen met Jan Dulles. De rest blijft nog een verrassing. En alles word geregistreerd door omroep MAX, later in het jaar wordt dit in twee keer uitgezonden. “Nu maar hopen dat de zon gaat schijnen, want wat zal het mooi zijn om te spelen met een ondergaande zon,” besluit Harmen.

Kaartjes zijn verkrijgbaar via de site www.tributetothecatsband.nl.