rdw- of geluksacademie.
rdw- of geluksacademie. (Foto: Oranje Fonds - Remko de Waal)

Oranje Fonds biedt extra steun aan netwerken die zorg door vrijwilligers mogelijk maken

Algemeen

REGIO - Het Oranje Fonds start een nieuwe tender vanuit het Corona Sociaal Herstelfonds. Want het Oranje Fonds wil netwerken met vrijwilligers, die zorg bieden aan kwetsbare mensen ondersteunen, zodat zij kunnen versterken en doorontwikkelen.

Oranje Fonds biedt extra steun aan netwerken met zorg door vrijwilligers 

Fonds start nieuwe tender vanuit Corona Sociaal Herstelfonds

Tijdens de coronacrisis zijn er veel sociale, veelal vrijwillige initiatieven ontstaan die in staat waren om kwetsbare mensen te bereiken, in contact te blijven met doelgroep en vrijwilligers te mobiliseren. Organisaties met een sterk netwerk zijn samenwerkingsverbanden aangegaan om gezamenlijk de problemen aan te pakken. 

Op de lange termijn

Het Oranje Fonds ziet dat deze netwerken de potentie hebben om niet alleen coronagerelateerde problemen aan te pakken, maar ook op langere termijn bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen. Zoals het mogelijk maken dat mensen dichtbij huis zorg kunnen krijgen door vrijwilligers. Daarom wil het Oranje Fonds deze netwerken extra steun bieden, zodat zij de samenwerking kunnen versterken en zich kunnen doorontwikkelen.

Aanmelden

Sociale initiatieven die in zo’n verband samenwerken kunnen zich t/m 15 september 2022 aanmelden voor deelname. Er worden 15 netwerken geselecteerd, die niet alleen financiering krijgen, maar ook kennis, coaching en zichtbaarheid. 

Corona Sociaal Herstelfonds 

Het is de derde tender die gestart wordt vanuit het Corona Sociaal Herstelfonds, dat in juni 2021 is gelanceerd door het Oranje Fonds en partners. Door de coronapandemie ervaren meer mensen gevoelens van eenzaamheid, nam armoede toe en is er meer behoefte aan vrijwillige zorg voor kwetsbare mensen. Met dit Herstelfonds wil het Oranje Fonds niet alleen het belang van het sociale herstel benadrukken maar ook stimuleren. En zo bijdragen aan de sociale wederopbouw van Nederland na deze ontwrichtende crisis. 

Bijeenkomst

De tender start op de dag dat het Oranje Fonds de bijeenkomst Bouwen aan Sociaal Herstel houdt in de Prodentfabriek in Amersfoort. Op deze dag komen de bijna 100 projecten bijeen die gesteund werden middels eerdere tenders vanuit het Corona Sociaal Herstelfonds. De eerste werd mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. Deze richtte zich op sociale initiatieven die eenzaamheid aanpakken die ontstaan of verergerd zijn door de crisis. De tweede tender kwam tot stand samen met partner Nationale-Nederlanden en was bedoeld voor projecten die zich inzetten voor mensen die in armoede leven. Tijdens de bijeenkomst wordt vooruit gekeken en kennis gedeeld met en door de deelnemende projecten. 

Oranje Fonds 

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Daarom zet het zich in voor een samenleving waarin iedereen mee kan doen en niemand er alleen voor staat. Oftewel: een betrokken samenleving, waarin we zorgen voor elkaar, mensen gelijke kansen hebben en zich verbonden voelen met anderen in de buurt. Dat doet het fonds door sociaal initiatiefnemers te versterken en te verbinden waar mogelijk. De steun van diverse partners maakt dit mogelijk. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.  

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Waterland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Broeker Feestmarkt Klimaatkraam Algemeen 16 aug, 12:04
Afbeelding
Vismarkt Monnickendam Algemeen 16 aug, 11:18
Afbeelding
Avondvaartocht door Eilandspolder / vrijdagavond 26 augustus 2022 Algemeen 16 aug, 09:05
Afbeelding
Niels Brandt winnaar in 85e Sneekweek Algemeen 15 aug, 17:00
Afbeelding
Varen door een betoverend Broekbos, zondag 28 augustus 2022 Algemeen 15 aug, 14:29
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Monumentaal Dictee, 9 september, gelezen door burgemeester Lieke Sievers Algemeen 15 aug, 12:24
Afbeelding
Praten over het levenseinde Nieuws 12 aug, 13:21
Afbeelding
Symbolen van het boerenverzet Nieuws 12 aug, 09:54
Afbeelding
Sabine Fotografeert Column 12 aug, 09:52
Afbeelding
Vakantie in eigen land Column 12 aug, 09:50
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen Nieuws 12 aug, 09:47
Afbeelding
Bloemenranden in de Beemster polder zorgen voor meer biodiversiteit Nieuws 12 aug, 09:24
Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief