Flink wat tegenwind op de dijk.
Flink wat tegenwind op de dijk. (Foto: @by_wout Instagram)

Snelle tijden tijdens Ironman 70.3 Westfriesland

Algemeen

REGIO - Onder perfecte weersomstandigheden gingen bijna 1800 atleten zondagochtend 26 juni, 07:00 uur, van start voor het zwemonderdeel in het Markermeer. Een rollende start was voor de vele toeschouwers een mooi schouwspel vanaf de kade. Het zwemonderdeel werd vervolgd met een prachtige fietsroute van 1 ronde door de regio Westfriesland. Een snel parcours, met op de laatste 20 kilometer op de dijk terug flink wat tegenwind. Het looponderdeel liep dwars door het historische centrum van Hoorn. Het internationale speelveld was goed terug te zien in de verdeling van de podiumplekken.

Snelle tijden tijdens Ironman 70.3 Westfriesland

Bij de dames won de Britse atlete Chloe Sparrow met een voorsprong van maar liefst 5 minuten. Op een supersnelle triathlonfiets van Kú Cycle pakte Chloe van start tot finish de koppositie, gevolgd door de Belgische atletes Valerie van Hauwaert en Annick de Pooter. De Nederlandse Nelleke Baldé viel net buiten het podium en werd vierde.

Met trots kijkt de jonge atlete Chloe Sparrow terug op haar race: “Ik ben echt verrast dat ik deze race vandaag heb gewonnen. Ik had het niet verwacht. En het voelt geweldig om me hiermee te kwalificeren voor de Wereldkampioenschappen in St. George, Utah in oktober. De steun van alle toeschouwers op het parcours was geweldig. Dit maakte me erg blij, vooral tijdens de run”.

Bij de heren lag het veld dichter bij elkaar en werden de podiumplekken pas tijdens het looponderdeel verdeeld. De Zwitserse atleet Luca Holer kwam met een sterke voorsprong van de fiets en verliet T2 met een voorsprong van 1:13 minuut op de nummer 2, de Duitser Roman Reeschke. Helaas kon Luca deze plek niet vasthouden. Het was de Nederlander Tijmen van der Burgt die iedereen achter zich liet tijdens het looponderdeel. Met een halve marathontijd van 1:21:01 liep hij naar de winst, met uiteindelijk een voorsprong van 15 seconden. De tweede plaats ging naar de Amerikaanse atleet Kiel Bur die eveneens een zeer sterke halve marathon liep. De Franse atleet Tristan Pawlak werd derde. Roman Reeschke eindigde op een vierde plaats.

“Het fietsonderdeel was zwaar op de dijk terug met wind tegen”, aldus Tijmen van der Burgt. “Het looponderdeel maakte veel goed met een sfeervolle route door het oude centrum en flink wat aanmoedigingen met al die toeschouwers. Dat motiveert echt!”.

UITSLAGEN

IRONMAN 70.3 DAMES

1. Chloe Sparrow (GBR) 4:32:04

2. Valerie van Hauwaert (BE) 4:37:04

3. Annick de Pooter (BE) 4:37:48

IRONMAN 70.3 HEREN

1. Tijmen van der Burgt (NLD) 4:10:47

2. Kiel Bur (USA) 4:11:02

3. Tristan Pawlak (FR) 4:11:43

Afbeelding
Opnieuw subsidie voor verduurzamen woningen in Waterland Algemeen 2 feb, 09:19
Afbeelding
Zeedijkkoor zingt het levenslied in Broek in Waterland Uitgaan 31 jan, 09:57
Afbeelding
Feest bij Autobedrijf Nieuwendijk: gekozen tot tweede Renault- en Daciadealer van Nederland Nieuws 31 jan, 09:13
Afbeelding
Klimaatcollege in Broeker Kerk Algemeen 31 jan, 08:55
Afbeelding
Laadpalen in Waterland: hier vind je ze Algemeen 30 jan, 15:54
Afbeelding
Lezing Slag op de Zuiderzee in Monnickendam Algemeen 30 jan, 09:43
Afbeelding
Rotary Monnickendam organiseert Wintercafé Algemeen 30 jan, 09:30
Afbeelding
Dubbel feest in Bieb Monnickendam Algemeen 27 jan, 15:48
Afbeelding
Meer weten over longkanker? Kom naar de themabijeenkomst Algemeen 27 jan, 15:23
Afbeelding
'Gemeente Waterland kiest HVC als partner voor afvalverwerking' Algemeen 27 jan, 15:20
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Op zoek naar de nieuwe Dichter des Waterlands Algemeen 25 jan, 11:50
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Waterland

Op Rodi Waterland volg je het laatste nieuws uit Waterland. Rodi Waterland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Waterland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Waterland in je mailbox.